Liiku oppien, opi liikkuen -webinaari 7.10.2020

 "Liiku oppien, opi liikkuen" -webinaarin innostavat ja käytännönläheiset luennot tarkastelevat opiskeluhyvinvointia ja oppimista eri näkökulmista. Webinaari on suunnattu erityisesti 2. asteen oppilaitosten rehtoreille, opettajille ja muulle henkilökunnalle.

OHJELMA

klo 13-13.45 Aivot liikkeelle!

Hannu Moilanen, Jyväskylän Normaalikoulu

Liike opiskelupäivän sekä oppituntien aikana aktivoi aivoja ja oppiminen tehostuu. Tutkija-opettaja Hannu Moilanen esittelee, miten liike ja kehon käyttö vaikuttavat aivoihin, oppimiseen sekä oppimiskokemukseen. Luennon yhteydessä annetaan käytännön työssä kehitettyjä opetuksen liikunnallistamisvinkkejä sekä tehdään katsaus tutkittuihin kehon hyödyntämisen mahdollisuuksiin opetuksessa. 

klo 13.45-14.30 Digitaaliset työkalut oppimisen tukena

Heli Huttunen, OAMK & Pia Partanen, Oulun yliopisto

Luennolta saat ideoita, miten hyödyntää oppimista tukevia digitaalisia sovelluksia opetuksessa. Luennolla käydään läpi muutamia hyödyllisiä sovelluksia, joita voit vinkata omille opiskelijoillesi opiskelun tueksi (esim. puheesta tekstiksi ja tekstistä puheeksi, miellekarttasovellukset ja ajastimet). Digitaalisten sovellusten kautta voit lisätä oppimiseen liittyvää osallisuutta ja toiminnallisuutta ajasta ja paikasta riippumatta. 

 

klo 14.30-15.15 Kokemuksia Liikkuva opiskelu -toiminnasta

Elina Kastepohja, Muuramen lukio & Pekka Tiitinen, Ammattiopisto Lappia

Yrittäjyyttä toiminnassaan korostava Muuramen lukio sekä Suomen liikkuvimmaksi ammattiopistoksi tähtäävä Lappia kertovat tavoistaan toteuttaa Liikkuvaa opiskelua.  Muuramen lukio on mm. toteuttanut monipuolista yritysyhteistyötä osana Liikkuva opiskelu -toimintaa.  Lappiassa liikettä lisääviä toimintoja on sisällytetty paitsi opetukseen, myös opiskelijoiden vapaa-aikaan.

 

klo 15.15-16 Aivojen kuormitus kuntoon työtä sujuvoittamalla

Tiina Heusala, Työterveyslaitos

Digitalisoituvassa työelämässä työn painopiste on tiedolla työskentelyssä. Tietotyöläisen kuormitukseen onkin tärkeä kiinnittää huomiota. Sujuuko aivotyö vai häiritsevätkö häly, tietotulva ja keskeytykset? Kognitiivisen ergonomian keinoin tehdään työstä ihmisen mittaista – sujuvoitetaan työtä ja hallitaan liiallista kuormitusta.

 

Webinaari on maksuton. Ilmoittaudu mukaan 5.10.2020 mennessä täällä.

 

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Koulutuskuntayhtymä OSAO, Oulun kaupungin Liikkuva opiskelu sekä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry. Tilaisuuden järjestämiseen on saatu tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta.

 

Tiedustelut:

Mari Patanen

mari.patanen(at)popli.fi

p. 040 720 7960