Vinkit ja ideat

Välitunnit

Liikuttavan hyviä välitunteja -ideaopas antaa sinulle ideoita koulunne välituntitoiminnan kehittämiseksi.

Taukoliikunta

Skillilataamosta löydät harjoitteita, jotka kehittävät monipuolisesti perusliikkumistaitoja. Harjoitteita voi hyödyntää paitsi liikuntatunneilla, myös esimerkiksi oppituntien taukoliikuntana. 

Kun jatkuva istuminen puuduttaa, ota avuksi x-breikki!

Toiminnallinen oppiminen

Miten toiminnallista oppimista voi käytännössä edistää? Käy kurkkaamassa vinkkejä Toiminnallinen oppiminen paperilta tavaksi -hankkeen nettisivuilta!

Liikuntatunnit

Jonot mataliksi -hakupalvelusta voit etsiä liikuntatunneille pelejä ja harjoitteita, jotka tukevat oppilaan koettua pätevyyttä sekä lisää ryhmään sosiaalista tekemisen meininkiä.

Edu.fi:n liikunnan opetusvinkit eri liikuntalajeihin on tuotettu yhteistyössä eri lajien asiantuntijatahojen kanssa.

Yleisurheiluun liittyvää materiaalia löydät Suomen Urheiluliiton kotisivuilta

Oletko kartalla? Apua suunnistus- ja kartanlukutaidon kehittämiseen.

105 pesäpallo-onnistumista -materiaalin keskeisin tavoite on lisätä oppilaiden aktiivisuutta liikuntatunneilla.

Ekin jumppavideot opastavat havainnollisesti telinevoimistelun saloihin.

Leikit ja pelit

Nettiä selaamalla, leikkikirjoista ja -oppaista saatat löytää hyviä ideoita. Oletko jo kokeillut Suunnittelen liikuntaa –palvelua? Sivuilta voit etsiä sopivan leikin juuri sinun tarkoitukseesi.

Oletteko koulussa itse ideoineet uusia leikkejä? Järjestäkää ideointikampanja, jossa kerätään leikki-ideoita. Uusien leikkien lisäksi voitte yhdessä miettiä, miten vanhoista tutuista leikeistä voisi tehdä uusia sovellutuksia. Joskus pelkkä leikin nimen muuttaminenkin voi tuoda uutta sykettä jo tutuksi tulleeseen leikkiin. Tuttuja pelivälineitä voi myös yhdistää johonkin toiseen lajiin. Miltä kuulostaisi jalkapallogolf?

Tästä linkistä avautuva suunnittelupohja toimii apunasi leikkejä suunniteltaessa. Kun olet kirjannut leikkisi suunnittelupohjaan, laita se kansioon talteen. Näin leikit sääntöineen ovat jatkossakin helposti niin sinun kuin muidenkin oppilaiden löydettävissä ja koulun virikepankki välituntileikkien osalta kasvaa entisestään.

Valmiita leikkejä suunnittelupohjaan vietynä: