Liikuntaleikkikoulu-ohjaajakoulutus

 

Laatua ja monipuolisuutta pienten lasten liikuntaan

 

Liikuntaleikkikoulu, tutummin Liikkari, on valmis konsepti, jonka avulla urheiluseurat ja yhdistykset voivat tarjota laadukasta harrastustoimintaa 2-6 -vuotiaille lapsille. Liikuntaleikkikoulua voidaan toteuttaa myös varhaiskasvatuksessa. Liikuntaleikkikouluissa alle kouluikäiset lapset pääsevät tutustumaan turvallisesti liikunnan harrastamiseen. Uudistetussa Liikkarissa ikäluokat ovat muuttuneet. Uusissa materiaaleissa tuntimallit ovat jaettu 2-3 -vuotiaiden Perheliikkariin, 4-5 -vuotiaiden Liikkariin ja 6 -vuotiaiden Liikkariin.

 

Liikuntaleikkikoulussa liikutaan monipuolisesti ja laadukkaasti lasten liikunnan asiantuntijoiden luomien materiaalien avulla. Liikuntaleikkikoulun sisältö on rakennettu lasten liikunnallisen kehityksen vaiheet huomioiden. Toiminnassa tärkeää on lapsilähtöisyys, monipuolisuus ja leikillisyys. Ohjaajakoulutuksessa teemoina ovat mm. leikinkehittely, liikunnan perustaitojen kehittyminen sekä liiketekijöiden ja erilaisten ohjaustapojen käyttö osana monipuolista lasten liikuntaa. Koulutukseen voi osallistua jo 16-vuotiaana ja toimia apuohjaajana ryhmässä. Ryhmästä vastaa aina 18 vuotta täyttänyt ohjaaja.

 

Ohjaajakoulutuksessa osallistuja saa Liikuntaleikkikoulun ohjaajan oikeudet ja käyttöönsä liikuntaohjelmakansion. Kansiosta löytyy:

  • tiivis Liikuntaleikkikoulun teoriaperusta
  • 30 tuntimallia 2-3 -vuotiaiden Perheliikkariin
  • 30 tuntimallia 4-5 -vuotiaille
  • 15 tuntimallia 6 -vuotiaille
  • kehokortit 
  • Liikuntaleikit ja välinevinkit -opas, joka sisältää yli 100 uutta leikkiä ja vinkkiä

Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen käyneet voivat tilata Liikuntaleikkikoulun lisämateriaaleja (mm. CD ja kotitehtävävihko) Olympiakomitean verkkokaupasta.

Jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan tuhannet lapset ovat osallistuneet Liikuntaleikkikoulu -toimintaan sadoissa urheiluseuroissa, yhdistyksissä ja päiväkodeissa.Tervetuloa mukaan Liikuntaleikkikoulun iloiseen maailmaan!

 

Lisää tietoa Liikuntaleikkikoulusta löydät täältä

 

Liikuntaleikkikoulun esittelyvideo

Seuraava koulutus

 

Ajankohta ja paikka: La-su 10.-11.10.2020 Värtön päiväkoti (Kurkelantie 9, 90230 Oulu) molempina päivinä klo 9-17. Ajankohtaa siirretty viikolla eteenpäin aiemmin ilmoitetusta!

Ilmoittautuminen: KOULUTUS ON TÄYNNÄ! Peruutuspaikkoja voi tiedustella sähköpostitse mari.patanen(at)popli.fi.

Hinta: 160 €/hlö sisältäen Liikuntaleikkikoulun ohjaajakansion sekä kahvin / teen molempina päivinä. PoPLin toiminta-alueella toimivien yhdistysten jäsenille koulutus on maksuton. Lue lisää Yhdistyksistä hyvinvointia -hankkeestamme täällä.

Huomioithan, että koulutuksen järjestäjä ei vakuuta osallistujia. Eli tarkistathan oman/työnantajasi vakuutusten voimassaolon! 

Lisätietoja:

Mari Patanen

lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä

mari.patanen(at)popli.fi

p. 040 720 7960