Lisää liikettä, vähemmän istumista ja hyvää yhteishenkeä!

20.12.2013

Tuleva Liikuntaseikkailu sisältää jo tutuksi tulleet hyvät ominaisuudet sekä toivottuja uudistuksia.

Mahdollisuus joustavaan toteutukseen

Ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Postitamme maksuttomat seikkailumateriaalit kaikille ilmoittautuneille luokille helmikuun aikana. Nettiseikkailu aukeaa 10. maaliskuuta. Sen jälkeen luokat voivat sovittaa seikkailun 2- tai 3-viikkoisen jakson omaan koulutyöhönsä sopivaksi.Huom! Katso nettiseikkailun tulevat uudistukset ja kehitysaikataulu kohdasta "Nettiseikkailua kehitetään vahvasti" skrollaamalla sivua alaspäin.

Mitä lihaksissa tapahtuu istuessa? - Ei mitään! 16.4. laitetaan lihakset liikkeelle, kun unohdetaan tuolit ja vietetään kaikkien Liikuntaseikkailuun osallistuvien koulujen yhteistä tempauspäivää! Tempauspäivänä oppilaiden osallisuus on kaiken A ja O. Tulemme tarjoamaan hyviä ideoita ja sopivia työkaluja päivän järjestämiseksi.

Tarjolla ideoita ja vinkkejä koulupäivän liikunnallistamiseksi

Toiminnallinen oppiminen - Mikä toiminnallisessa oppimisessa on parasta? ”Se kun ei tartte istua.” Jyrängön koulun 5A –luokan oppilas. Toiminnallisesta oppimisesta löydät lisätietoa TÄÄLTÄ.

Liikuttava kouluympäristö - Tilat tuunaukseen! Luokkatiloihin, käytäville ja aulatiloihin voidaan koulussa kehittää monenlaisia toiminnallisuuteen kannustavia ratkaisuja. Miten teidän luokassa pyrstö saadaan ylös penkistä? Entä miten koulunne käytävät ja aulat tuunataan yhteisiksi liikkumistiloiksi?

Monipuoliset liikuntataidot - Monipuolisesti, motivoivasti ja iloisesti perusliikuntataitoja harjoittavat vinkkivideot sopivat niin välitunneille, liikuntatunneille kuin vapaa-aikaankin. Mahdollisuus kokeilla ja oppia mm. tasapainotaitoja parkour–tempuilla, liikkumistaitoja kamppailulajien vinkeillä tai välineenkäsittelytaitoja palloilulajien tapaan. Videopaketti sisältää useita kaverin kanssa tehtäviä harjoitteita.

Sisältökokonaisuudet tullaan kokoamaan opettajan oppaaseen sekä näille nettisivuille. Jokainen kokonaisuus sisältää konkreettisia ideoita ja vinkkejä myös kuvien ja videoiden muodossa.

Liikuttavat palkinnot

Liikuntaseikkailussa jaetaan kevään 2014 aikana muhkea määrä liikuntavälineitä kouluille!

Arvomme 15 kpl 500 euron arvoisia liikuntavälinepaketteja kaikkien joulukuun aikana ilmoittautuneiden kesken.

Arvomme 15 kpl 500 euron arvoisia liikuntavälinepaketteja kaikkien tammikuun aikana ilmoittautuneiden kesken.

Ideakilpailu. Ideoikaa/tuunatkaa omaa luokkatilaanne tai muita koulunne tiloja aiempaa liikuttavammiksi yhdessä oppilaiden kanssa. Ottakaa tilanteesta valokuva tai valokuvia ja lähettäkää 31.5.2014 mennessä osoitteeseen koulu@valo.fi Pääpalkinto on todistetusti liikuttava: tanssipeli koululle!

Nettiseikkailua kehitetään vahvasti

Liikunnan ja oppimisen yhdistävä nettiseikkailu uudistuu merkittävästi kevään 2014 aikana, minkä tarkoituksena on palvella Liikuntaseikkailussa mukana olevia opettajia, oppilaita ja kotijoukkoja entistä paremmin. Toivomme, että uudistukset innostavat loistavan konseptin hyödyntämiseen paitsi Liikuntaseikkailussa jo vuosia mukana olleita konkareita, myös aivan uusia luokkia ja kouluja! Uudistusten kehitysaikataulu on seuraava:

10.3. Nettiseikkailu aukeaa kaikkien Liikuntaseikkailuun ilmoittautuneiden luokkien käyttöön!Seikkailumaailma käsittää tässä vaiheessa Suomen ja laajennetun Euroopan kartan uudistunein kaupunkisisällöin. Uutuuksina avautuvat Aasian plussakohteet sekä mahdollisuus vertailla eri maissa toteutunutta liikuntaa Liikuntaseikkailun ja Muuvitin yhteisösivulla.

28.4. Amerikoiden kartta aukeaa! Seikkailumaailma laajenee toivotulla uudistuksella, kun Pohjois- ja Etelä-Amerikan kartat tarjoavat mahdollisuuden seikkailla aivan uudella mantereella.

Suomi-Ruotsi maaottelu

Liikummeko enemmän kuin ruotsalaiset? Varmistetaan yhdessä, että liikumme! Liikuntaseikkailun ja Muuvitin yhteisösivu tarjoaa mahdollisuuden vertailla eri maissa toteutunutta liikuntaa. Suomessa se tarkoittaa tietenkin sitä, että keskitymme kellistämään perinteisen maaotteluvastustajan, pilke silmäkulmassa!

Onko koulullanne ystävyyskoulu Ruotsista? Nyt on tilaisuus haastaa ruotsalaiset koulut maaotteluun. Vinkatkaa ystävyyskoulua ilmoittautumaan Liikuntaseikkailun kansainväliseen versioon täällä: www.muuvit.com ja yhteinen seikkailu maaotteluhengessä voi alkaa!

Mitä Liikuntaseikkailu on?

Liikuntaseikkailu on koko luokan yhteinen seikkailu päivittäisen liikunnan lisäämiseksi. Ilmoittautunut luokka saa maksutta muhkean, liikkumaan innostavan materiaalipaketin postitse. Ideana on, että jokainen koululainen kerää liikuntarasteja omaan liikuntakorttiin. Liikkuminen voi koostua lyhyistä ja monipuolisista suorituksista pitkin päivää, hengästyttävää liikuntaa unohtamatta. Kerättyjen rastien avulla luokka pääsee etenemään mielikuvitusmatkalla halki kaupunkien, maiden ja mantereiden.
Liikuntaseikkailun 13 vuoden menestyksekkään taipaleen aikana lähes jokainen suomalaislapsi on osallistunut alakoulun aikana kampanjaan. Vuosittain 170 000 koululaista mukaansa tempaavan seikkailun tavoitteena on innostaa jokainen lapsi liikkumaan vähintään kaksi tuntia päivässä.
Merkittävä osa kampanjaa on liikunnan ja oppimisen yhdistävä nettiseikkailu, joka tarjoaa kouluille monipuolisia mahdollisuuksia hyödyntää alustaa eri aineiden opetuksessa.

Keväällä 2013 seikkailemassa oli mukana huimat 170 000 oppilasta 9000 luokasta! Yhteinen valtakunnallinen liikkumisen keskiarvo ylitti kahden tunnin tavoitteen, hienoa!