PoPLi ja Kainuun Liikunta järjestivät hauskimman TET-jakson ikinä!

19.5.2011

Työelämään tutustumisviikkoon osallistui 25 innokasta Siikalatvan 8.luokkalaista Kestilän, Rantsilan ja Pulkkilan alueilta.

Ikimuistoinen viikko oli ensimmäinen laatuaan ja positiivisen palautteen jälkeen ei toivottavasti viimeinen.

Viikko aloitettiin maanantaina 9.5.2011 aamuyhdeksältä Rantsilassa. Nuoret eivät varmasti tienneet mitä oli tulossa ja ohjaajaakin hieman jännitti ”uuden aloittaminen”. Päivän aikana liikuttiin pihalla erilaisten seikkailu- ja elämysliikuntamuotojen parissa. Tutustuttiin uusiin kasvoihin ja nautittiin aurinkoisesta ulkoilmasta.

Toisena päivänä oli vuorossa Rantsilan liikuntahallilla Nuoren Suomen Välituntiohjaaja ”Välkkäri” koulutus. Päivän aikana leikittiin ja pelattiin, niin että tuli ”kuulemma” hiki. Iltapäivällä nuoret suunnittelivat omalle koululleen ensi vuodeksi välituntiliikunta- suunnitelman, jota koulujen on tarkoitus alkaa toteuttaa syksyllä 2011. Iltapäivällä nuoret myös harjoittelivat itse leikkien ja pelien ohjaamista ja uusia leikkejäkin kehitettiin.

Keskiviikkona suuntasimme porukalla Kestilään, jossa kokeiltiin päivän aikana PoPLin liikuntavälineitä. Päivän aikana nuoret saivat tutustua uusiin lajeihin ja välineisiimme, joita he saavat lainaan syksyllä. Päivään kuului myös Kestilän koulun väen näytelmäharjoituksien kenraaliharjoituksen katsominen, johon osa TET porukastamme kuului.

Torstai on toivoa täynnä, ainakin niin luulisi. Päivän aiheena oli Nuoren Suomen Järkkää Tapahtuma -koulutus, jossa nuoret suunnittelevat itse liikuntatapahtuman. Tapahtuma on tarkoitus toteuttaa jokaisella kolmella koululla syksyllä 2011. Nuoret pitivät koulutuksen ideasta, mutta eivät siitä, että istuisimme luokassa suunnittelemassa ja emme liikkuisi päivän aikana lainkaan! Ohjaajan selkäranka murtui, tapahtuma pantiin pakettiin välipalaan mennessä ja loppupäivän pelasimme pesäpalloa auringon paistaessa lämpimästi. Tapahtuman nimeksi tuli KePuRaSti ja uskon, että tapahtumista tulee hauskat ja onnistuneet.

Perjantai 13 päivä ei ollut niin epäonninen kuin olisi voinut luulla. Meillä oli hauskaa, aurinko paistoi ja lehtikuvaajakin kävi paikalla. Aamupäivästä opettelimme käyttämään Nuoren Suomen Suunnittele Liikuntaa -nettipalvelua ja etsimme sieltä pareittain leikit, jotka iltapäivällä sitten leikittäisiin. Päivän päätteeksi ainakin ohjaajan mieli oli haikea, mutta iloinen.

Tutustuin viikon aikana mahtaviin nuoriin ihmisiin ja uskon, että sain jopa uusia ystäviä. Tämän TETin ansiosta Siikalatvalla liikutaan ensi lukuvuonna varmasti enemmän ja koetaan erilaisia elämyksiä niin KePuRaStilla kuin välitunneilla. Tarkoituksena oli myös tutustuttaa uuden Siikalatvan kunnan nuoria toisiinsa ja unohtaa vanhat ”kylät”. Uskon, että tässä myös onnistuimme, ja osa nuorista kertoikin palautteessaan, kuinka mukavaa oli käydä toisten kouluilla ja tutustua uusiin ihmisiin.

Liikuntaneuvoja Miia Määttä

Siikalatvan TET-poppoo
Sanasolmu
Patsasleikki
Juoksuhiekka
Lähetyssaarnaaja
Jänöjussin aarteenmetsästys
Ekoase
Ihmiscurling
Koululaisgolf
Norsuntopsi
Pallonryöstö