Lasten ja nuorten liikunta

Uutisia

Varhaiskasvattajille on tänä keväänä tarjolla kuukausittain liikunnallista täydennyskoulutusta Oulussa.
Nyt reenataan! (12.1.2016)
Taiston ensimmäinen "viikon treeni" on julkaistu Youtubessa.
Haluatko tietää, minkälaisia ulkoleikkejä lapset leikkivät ja perehtyä tarkemmin siihen, mitä kaikkea ulkoilutilanteissa tapahtuu?
Taisto on yläkoululaisille suunnattu rento ja raamikas lihaskuntokampanja, joka osoittaa treenaamisen olevan kaikkea muuta kuin tylsää! Ilmoittautuminen vuoden 2016 Taistoon alkaa 5.10. Luvassa on uusia kujeita niin treenijaksolle kuin kilpailuihinkin. Treenijakso haastaa kaikki yläkoululaiset, kuntotasosta riippumatta, kehittämään omaa lihaskuntoaan monipuolisten ja innostavien treenivinkkien avulla. Tervetuloa mukaan koko koulun voimin!
Hailuodon lähes sata koululaista saivat viime viikolla kunnian aloittaa tämän vuoden On PoP Liikkua –kiertueen. Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan oma liikunnallinen erityistapahtuma tutustutti lapset moniin uusiin liikuntatapoihin ja –lajeihin. Kiertue jatkaa tällä viikolla Kempeleen Kirkonkylän ja Ylikylän kouluilla.
Opetushallitus asettaa haettavaksi valtion vuoden 2014 talousarvioon sisältyvästä määrärahasta valtionavustuksen kerhotoiminnan kehittämiseen vuosille 2014–2015. Valtion erityisavustus koulun kerhotoiminnan kehittämiseen voidaan myöntää kunnille, kuntayhtymille ja yksityisille opetuksen järjestäjille, joilla on perusopetuksen järjestämislupa.
Lapset oppivat koko kehollaan, tekemällä ja kokemalla. Liikkuminen on yksi toiminnallisen oppimisen menetelmä, keino edistää lapsen oppimista.
Tuleva Liikuntaseikkailu sisältää jo tutuksi tulleet hyvät ominaisuudet sekä toivottuja uudistuksia.
PoPLin uusi hallituksen jäsen, kouluttaja ja liikkuva koulu - mentori Sari on päässyt uutisen päätähdeksi.
Maapalloa ristiin rastiin, hauska takaa-ajoleikki
http://www.sport.fi/lasten-ja-nuorten-urheilu
Valo ja aluejärjestöt kokevat välituntiliikunnan - koulutuksen niin tärkeänä, että se tukee sitä ja päätti juuri valtakunnallisen hinnan vuodelle 2014!
Tervetuloa Liikkuva koulu -seminaariin 8.-9.10
On PoP Liikkua (9.9.2013)
Kuuden viikon mittaisen treenijakson ajankohdan voit valita itse aikavälillä marraskuu 2013 – helmikuu 2014. Näin treenit saadaan entistä helpommin sovitettua sisäliikuntakauteen ja koulun omiin aikatauluihin.