Kyläläiset viihtyivät hiihtokoulussa

28.2.2019

Ensin kuunnellaan ohjeet, sitten tehdään!

Sanginsuun, Sanginjoen ja Lapinkankaan asukkaat ovat viime viikkoina päässeet tutustumaan kotilatuihinsa Sankivaarassa hiihtokoulusta käsin. Yli 12-vuotiaille suunnattua hiihtokoulua pidettiin molemmille tyyleille omansa; vapaata ja perinteistä.

 

Vettä tulee lähes taivaan täydeltä, mutta se ei näitä hiihtomiehiä ja -naisia haitannut. Eilen Sankivaarassa opeteltiin perinteisen hiihtotekniikkaa SporttiOravien Jani Oravamäen johdolla. Keli tuotti osalle porukkaa hieman vaikeuksia pidon kanssa, mutta hauskaa näytti kaikilla silti olevan! Kävimme läpi tasatyönnön, yksipotkuisen sekä vuorohiihdon tekniikkaa. Ikään kuin loppuhuipennukseksi kokeilimme myös Kläbö-tyylistä mäkijuoksua suksilla.

Viimeviikolla lähes sama ryhmä kokoontui kertailemaan ja opettelemaan vapaan tyylin hiihtotekniikkaa. Tälläkään kerralla sää ei päästänyt meitä helpolla, vaan pakkanen paukkui ja viima oli suoraan Siperiasta. Opettajamme otti kuitenkin vallitsevat sääolosuhteet hyvin huomioon, ja tunti keskityttiinkin pitämään alueella, jonne tuuli ei päässyt tuivertamaan kovinkaan pahasti. Opettelimme kuokan, wassbergin ja mogrenin tekniikkaa. Nauravia naamoja sekä hymyileviä kasvoja näkyi hiihtokoulussa palelemisista huolimatta!