Pohjois-Ii aktiivisena toimijana

4.12.2018

Lajikokeiluilloissa kokeiltiin mm. sulkapalloa

Pohjois-Iissä on tänä syksynä tehty paljon kyläläisten liikkumisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Kyläkisälli on yksi pala osana suurempaa kokonaisuutta.

Pohjois-Iin kylä on mukana Kyläkisällin toisella toimikaudella. Kylällä toimii aktiivinen kyläyhdistys, joka on monipuolisesti vaikuttamassa kyläläisten toimintaan. Kyläläiset ovat saaneet paljon aikaan myös kyläyhteisön ulkopuolella ja yhdessä tehden kyläyhdistyksen toiminnasta hyötyvät myös muut lähipiirin asukkaat. 

Kyläyhdistys on aktiivisesti panostanut kyläläisten hyvinvointiin. Syksyllä kylälle saatiin uusi kevyenliikenteenväylä sekä koulun liikuntasalii saatiin uudistuneena käyttöön. Syksyllä alkoi myös kylän oma Liiku maanantaisin Pohjois-Iissä -hanke, jossa laitetaan kaikenikäiset pohjois-iiläiset liikkumaan. Lapsille on tarjolla liikuntakerhoa vaihtuvin teemoin kahdessa eri ikähaarukassa, naisille ja miehille on tarjolla omat jumpat sekä tämän lisäksi on kaikille yhteinen pelivuoro.

Hankkeen pelivuoroilla on viimeviikkoina ollut vierailevia tähtiä opastamassa kyläläisiä pallopelien maailmaan. Viime viikolla kyläläiset hioivat iskulyöntejään lentopallon merkeissä Ii volleyn opastamana ja tällä viikolla oli vuorossa sulkapallon salat Oulun Tervasulan vetämänä. Lajikokeiluista kipinän saaneina puheissa on esiintynyt harrastelentopallon aloittaminen maanantain pelivuoroilla. 

Keväällä Kyläkisälli-ohjelma sisältää Pohjois-Iin osalta mm. erilaisia jumppakokeiluja, rusettiluistelua, jääkiekkoa, terveyskuntomittauksia ja melontaa.