Kyläkisälli-hanke lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin uusien kylien kanssa

24.9.2018

Eikka liikkeellä

Tämän toimintakauden kylät ovat lähteneet innokkaan aktiivisesti mukaan Kyläkisälli-toimintaan. Kyläkisälli-avaustapahtumat on nyt järjestetty kaikilla hankkeen paikkakunnilla ja tapahtumat ovat keränneet runsaasti porukkaa nauttimaan liikunnallisesta tekemisestä matalalla kynnyksellä. Eikka-bussi on tullut tutuksi kaveriksi kaikilla paikkakunnilla ja terveyskuntomittaukset ovat herättäneet kiinnostusta laajasti.

 Sanginsuu-Lapinkangas-Sanginjoki alueen kesäjuhlat tanssittiin (kirjaimellisesti) elokuun puolivälissä Pikkaralan lossirannassa. Eikka-bussin ja terveyskuntomittauksien lisäksi kesäjuhlissa päästiin tanssin makuun Tanssiaallon paritanssikoulun merkeissä, josta ilta luontevasti jatkui lavatansseilla! Tämän lisäksi heiteltiin frisbeegolfia, tehtiin löytöjä kirpputorilla, ratsastettiin sekä kahviteltiin oikein vohveleiden kanssa.

Joloksella ja Yli-Siurualla puolestaan päästiin kokeilemaan omia taitoja erilaisten ulkona tapahtuvien aktiviteettien merkeissä, missä vaadittiin tarkkuutta, taitoa ja ehkä hieman tuuriakin. Eikka-bussissa päästiin mittaamaan oman kehon tämän hetken kuntoa ja tuloksia avattiin yhteisellä terveysvartilla. Yli-Siurualla mitattiin myös veranpaineita ja saatiin aikaseksi myös leikkimielinen kilpailu puristusvoimamittarilla kylän vahvimmasta, tosin voittajasta ei taidettu päästä yhetisymmärrykseen. Tämän lisäksi nautittiin iltaa pullakahvien merkeissä ja Joloksella päästiin kokeilemaan myös laser-aseella ampumista.

Pohjois-Iissä avaustapahtumaan vietettiin samassa yhteydessä Pohjois-Ii:n uuden koulun ja kevyenliikenteen väylän avajaisten yhteydessä. Pientä ja vähän isompaakin väkeä riitti ja tekemistä löytyi pomppulinnasta aina ulkopeleihin asti. Vanhemmalle väelle tarjolla oli terveyskuntomittauksia, näytöslajeja, ulkojumppaa sekä mahdollisuuksia vaikuttaa kylällä tarjottavaan liikuntatoimintaan.

Tulevina viikkoina Kyläkisälli liikuttaa kyläläisiä fatbiken merkeissä sekä testaa kyläläisten tarkkanäköisyyttä ja keskittymiskykyä jousiammunnan lajikokeilussa. Myöhemmin syksyllä ja talven aikana päästään mm. vaeltamaan, keppihevostelemaan sekä kokeilemaan parkouria!