Tuhat tyytyväistä kyläläistä.

16.11.2017

Kyläkisälli-hankkeen toimintaan on osallistunut syksyn aikana odotettua enemmän Oulun Seudun Leaderin alueen asukkaita.

Kyläkisälli hanke toimii vuosina 2017-2020. Toimintaa järjestetään ympäri vuoden halukkaille kylille. Joka vuosi pääsee neljä kylää vuoden mittaiseen liikuntaohjelmaan. Ensimmäisenä vuonna mukana olevat kylät ovat Ahmas/Niska Utajärveltä, Mäntyranta/Honkala Muhokselta, Jakkukylä (Ii 1.1.) ja Kuivaniemen Jokikylä.

Kyläkisälli-hankkeen ensimmäinen syksy on ollut reippaan toimeliasta aikaa. Elokuussa aloitettiin bussikiertueella ja vietettiin ensimmäistä liikuntailtaa.

Jokaisella kylällä toimii oma yhteyshenkilö "Kyläkisälli" kuka aktivoi ja tiedottaa tulevista tapahtumista. Yhtään tapahtumaa ei ole jäänyt pitämättä vaan toimintaa on järjestetty jo sovittujen lisäksi.

Kyläillat (terveysmittauksia, luentoja), eläkeläisten päivätoimintaa, lajiesittelyjä, tapahtumissa vierailuja, harrastepäiviä ja paljon muuta. Mukana toimintaa järjestämässä ovat olleet paikalliset urheiluseurat ja yhdistykset sekä myös lajiliittojen kanssa on sovittu harrastetoiminnan esittelyistä. Olisiko kivaa pitää oman kylän Leijona kiekkokerhoa? Keväällä järjestämme niitä yhteistyösssä jääkiekkoliiton kanssa.

Uuden toiminnan aloittaminen on aina hieman opettelua. Jokainen kohtaaminen myös kylillä on tärkeää. Liikunnan ilo ja innostus on aidoimmillaa kuten vaikka eilen järjestetyssä keppihevoskokeilussa Jakkukylässä, missä  yli 30 lasta kirmasi ympäri salia.

Parhaiten pysyt perillä kylien ja hankkeen tekemisistä seuraamalla Facebook-sivujamme, paina sielä tykkää nappia niin saat viestiä eteenpäin omalla kylälläsi.

Kannattaa olla yhteyksissä - toiminta on osallistuville kylille ilmaista!