Kyläkisälli-hanke

 

Uutisia

Kyläkisälli ja vuosi 2019

Uusi vuosi ja "uudet kujeet!" Jatkamme nykyisten Kyläkisällissä mukana olevien kylien kanssa kesäkuun loppuun asti ja samalla metsästämme uusia kyliä seuraavalle toimikaudelle syksy 2019 - kevät 2020. Olisiko juuri Teidän kylä sopiva vuoden liikuntakokeiluun?

Parkour-temppuja Sanginsuussa

Innokkaat lapset (ja vanhemmat) pääsivät Oulun Parkourseuran ohjaajien oppeihin, kun he opettivat parkourin alkeita kyläläisille Sanginsuun koululla.

Toinen kylien lentopalloturnaus päättyi Panttereiden voittoon

Kyläkisällin kaikkien aikojen toinen harrastelentopalloturnaus järjestettiin Yli-Iin Nasevan toimesta joulukuun 8. päivä

Pohjois-Ii aktiivisena toimijana

Pohjois-Iissä on tänä syksynä tehty paljon kyläläisten liikkumisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Kyläkisälli on yksi pala osana suurempaa kokonaisuutta.

Kylien lentopalloturnaus tänä vuonna Yli-Iissä

Viime vuonna Kyläkisällin lentopalloturnaus järjestettiin Utajärvellä yhteistyössä paikallisen liikuntatoimen ja Utajärven Urheilijoiden lentopallojaoston kanssa. Tänä vuonna Kyläkisällin lentopallomestarit ratkotaan Yli-Iissä 8.12.2018.

Vauhtia ja varikkotilanteita Joloskylällä

Torstaina 18.10.2018 Joloksen Haaponiemen hallin pihalla oli täysi tohina päällä, kun kyläläiset pääsivät kokeilemaan läskipyöriä. Paikalla oli runsaasti innokkaita polkijoita ja juttua riitti!

Liikunta- ja terveysneuvontaa kirjastoautossa

Pudasjärven kirjastopalvelut kokeilivat liikunta- ja terveysneuvonnan levittämistä kuntakeskuksen ulkopuolelle kirjastoauton avulla.

Kutsu meidät kylään!

Onko kylänraitti ollut viimeaikoina turhan hiljainen? Eikö tekemistä meinaa löytyä ja joku piristävä liikunnallinen tapahtuma olisi poikaa? Kutsu meidät kylään, kehitellään yhdessä kylälle säpinää!

Kyläkisälli-hanke lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin uusien kylien kanssa

Tämän toimintakauden kylät ovat lähteneet innokkaan aktiivisesti mukaan Kyläkisälli-toimintaan. Kyläkisälli-avaustapahtumat on nyt järjestetty kaikilla hankkeen paikkakunnilla ja tapahtumat ovat keränneet runsaasti porukkaa nauttimaan liikunnallisesta tekemisestä matalalla kynnyksellä. Eikka-bussi on tullut tutuksi kaveriksi kaikilla paikkakunnilla ja terveyskuntomittaukset ovat herättäneet kiinnostusta laajasti.

Toimintaa kyläillan merkeissä Joloksella

Kyläkisälli-hanke pyöräytettiin käytiin Joloksella tiistaina 4.9 liikunnallisten aktiviteettien merkeissä.

 

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu on aloittanut kolmen vuoden Kyläkisälli-hankkeen. Hankkeen rahoittajana toimii Oulun seudun Leader.

Kyläkisälli hankkeen ensimmäisellä kierroksella on vierailtu kunnissa ja kylillä sekä osallistuttu paikallisiin tapahtumiin. Tapahtumiin, esittelyihin ja lajikokeiluihin on osallistunut ensimmäisen vuoden aikana huima määrä ihmisiä ja tavoitteena on levittää vielä laajemmin liikunnan iloa.

Harrastekokeiluja ja tapahtumia järjestetään kaikille kyläläisille lapsista aikuisiin painottuen harvemmin asutuile alueille.

Hankkeen avulla luodaan yhteistyöverkostoja, joista hyötyvät niin kyläläiset kuin myös urheiluseurat sekä lajiliitot. Mikäli urheiluseurasi tai lajiliitto, joka ei ole vielä mukana toiminnassa, on kiinnostunut harrastetoiminnan levittämisestä hankkeen kautta, ole yhteydessä saana-maria.rahko(at)popli.fi
 

 


Kyläkisälli-hanke kulkee pyörillä. Eikka bussi kiertää Oulun Seudun Leaderin alueella, ensisijaisesti harvaan asutuilla alueilla. Oulun Seudun Leaderiin kuuluvat kunnat ovat Utajärvi, Muhos, Pudasjärvi, Ii, Oulu ja Kempele.

Järjestämme kylillä liikuntapäiviä, liikuntakursseja, lajitutustumisia ja vierailuja.

Joka vuosi pääsee neljä kylää syksystä kevääseen kestävään liikunta-ohjelmaan, joka suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa.

Ensimmäinen vuosi on takana ja uuteen kauteen valmistautuminen on aloitettu uusien kylien voimin. Kierrämme myös jatkuvasti alueen kunnissa ja kylillä ja pidämme yksittäisiä tapahtumapäiviä.Seuraaville vuosille etsitään uusia kyliä, joten mikäli ilmaiset liikuntamaistiaiset kiinnostavat, otathan rohkeasti yhteyttä. Täytä alla oleva lomake niin pääsemme suunnittelemaan yhdessä kylällesi mukavia tapahtumia liikunnan merkeissä! 

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Yhteystiedot:
saana-maria.rahko(at)popli.fi
050-5728498