Kyläkisälli-hanke

 

Uutisia

Toimintaa kyläillan merkeissä Joloksella

Kyläkisälli-hanke pyöräytettiin käytiin Joloksella tiistaina 4.9 liikunnallisten aktiviteettien merkeissä.

Liikunnallista kisailua ja tulosten tulkintaa Yli-Siurualla

Pomputusta, ämpärijuoksua.. ja vaikka mitä muuta! Yli-Siuruan kyläillasta ei vauhtia puuttunut.

Kyläilta Pikkaralan lossilla

Sanginsuu-Lapinkangas-Sanginjoki -kylien yhteistä kyläiltaa vietettiin rennoissa tunnelmissa Pikkaralan lossirannassa molemmin puolin jokea.

Kyläkisälli-hanke uuteen kauteen viiden kylän voimin!

Kyläkisällin ensimmäinen vuosi liikutti ihmisiä neljällä eri kylällä Oulun Seudun Leaderin alueella yhteistyössä yli 80 muun organisaation kanssa!

Mukaan Kyläkisälli-toimintaan?

Onko kylällänne innokasta porukkaa osallistumaan maksuttomaan liikunta- ja hyvinvointi toimintaan? Täyttäkää linkistä löytyvä esitietolomake ja olette mukana ehdokkaitten joukossa!

Jokikylän harrasteillassa tutustuttiin sulkapalloon

Jokikylässä marraskuu on suliskuukausi. Viime viikolla Oululainen sulkapalloseura Tervasulka kävi pitämässä aikuisille harrastesulkapalloillan. Tällä ja ensi viikolla vuorossa ovat kylän lapset.

Kyläkisällihankkeessa mukavia tapahtumia

Jakkukylän kuulumisia Kyläkisälli-hankkeesta kuulumiset IiSanomien jutussa.

Harrasteilloissa tekemistä yhdessä urheiluseurojen ja lajiliittojen kanssa

Osaamista kylille lajiliittojen harrastepalveluiden avulla.

Toimintakykyä työelämään

Elinan leipomo Jakkukylässä kutsui Eikka-bussin vierailulle

Ensimmäinen kylien lentopallotapahtuma järjestetään Utajärvellä 2.12.

Kyläkisälli-hanke järjestää lentopallotapahtuman kyläjoukkueille Utajärvellä 2.12. Turnaus on täynnä ja harjoittelu on aloitettu.

 

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu on aloittanut kolmen vuoden Kyläkisälli-hankkeen. Hankkeen rahoittajana toimii Oulun seudun Leader.

Kyläkisälli hankkeen ensimmäisellä kierroksella on vierailtu kunnissa ja kylillä sekä osallistuttu paikallisiin tapahtumiin. Tapahtumiin, esittelyihin ja lajikokeiluihin on osallistunut ensimmäisen vuoden aikana huima määrä ihmisiä ja tavoitteena on levittää vielä laajemmin liikunnan iloa.

Harrastekokeiluja ja tapahtumia järjestetään kaikille kyläläisille lapsista aikuisiin painottuen harvemmin asutuile alueille.

Hankkeen avulla luodaan yhteistyöverkostoja, joista hyötyvät niin kyläläiset kuin myös urheiluseurat sekä lajiliitot. Mikäli urheiluseurasi tai lajiliitto, joka ei ole vielä mukana toiminnassa, on kiinnostunut harrastetoiminnan levittämisestä hankkeen kautta, ole yhteydessä saana-maria.rahko(at)popli.fi
 

 


Kyläkisälli-hanke kulkee pyörillä. Eikka bussi kiertää Oulun Seudun Leaderin alueella, ensisijaisesti harvaan asutuilla alueilla. Oulun Seudun Leaderiin kuuluvat kunnat ovat Utajärvi, Muhos, Pudasjärvi, Ii, Oulu ja Kempele.

Järjestämme kylillä liikuntapäiviä, liikuntakursseja, lajitutustumisia ja vierailuja.

Joka vuosi pääsee neljä kylää syksystä kevääseen kestävään liikunta-ohjelmaan, joka suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa.

Ensimmäinen vuosi on takana ja uuteen kauteen valmistautuminen on aloitettu uusien kylien voimin. Kierrämme myös jatkuvasti alueen kunnissa ja kylillä ja pidämme yksittäisiä tapahtumapäiviä.Seuraaville vuosille etsitään uusia kyliä, joten mikäli ilmaiset liikuntamaistiaiset kiinnostavat, otathan rohkeasti yhteyttä. Täytä alla oleva lomake niin pääsemme suunnittelemaan yhdessä kylällesi mukavia tapahtumia liikunnan merkeissä! 

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.


 Yhteystiedot: ilkka.kurttila()popli.fi tai 050-3087711

Yhteystiedot:
saana-maria.rahko(at)popli.fi
050-5728498