Kyläkisälli-hanke

 

Uutisia

Kyläkisällin liikuntasyksy käyntiin

Kyläkisällin liikuntasyksy rykäistään käyntiin ensiviikolla Muhoksen Jokirinteellä ja Iin Ylirannalla erilaisin liikunnallisin aktiviteetein.

Senioritanssikoulutusta tarjolla - PERUTTU

Kyläkisälli-hanke järjestää senioritanssikoulutusta. Nimestään huolimatta koulutukseen ovat tervetulleita kaiken ikäiset osallistujat!

Parlamenttipäivä kylälle

Parlamenttipäivä kylälle, virtaa pirtteihin ikäihmisille vai sittenkin vipinää kinttuihin perhepäivässä? Meillä on mistä valita!

Kyläkisällin kolmas toimikausi käyntiin!

Kyläkisälli-hankkeen kolmas eli viimeinen toimikausi käynnistyy pikkuhiljaa uusien kylien kanssa. Tänä vuonna varsinaisessa vuoden kestävässä liikuntakokeilussa on mukana kaksi kylää.

Kyläkisällin toinen toimikausi paketissa

Kyläkisällin toinen toimikausi on saatu päätökseen. Vuoden aikana ehdittiin kokeilla montaa eri lajia ja liikkua monella eri tapaa.

Kyläkisällin toinen toimikausi tulossa päätökseensä

Kyläkisällin toisella toimikaudella mukana oli neljä varsinaista kylää vuoden kestävässä liikuntakokeilussa. Liikuntakokeilut huipentuvat lopputapahtumiin kaikilla mukana olevilla paikkakunnilla.

Kyläkisällin fatbike-kiertue juhannusviikolla

Kyläkisällin Fatbike-kiertue kiertää juhannusviikolla kolmella kylällä. Tapahtumissa kyläläiset saavat ajotuntumaa paksurenkaiseen pyörään tiellä, soralla, poluilla ja maastossa.

Mestariliikkuja-kampanja kannustaa ihmisiä liikkumaan

Osalla Kyläkisällin paikkakunnilla käynnistyy Mestariliikkuja-kampanja, jonka tarkoituksena on kannustaa kyläläisiä liikkumaan vanhoilla tutuilla paikoilla, mutta myös tutustumaan uusiin paikkoihin liikkuen yksin ja yhdessä.

Koulutusta ja kylärahaa tarjolla!

PoPLin Kyläkisälli-hanke järjestää syksyllä koulutuksia kyläläisille. Koulutuksia on tulossa niin Senioritanssin osalta kuin myös lasten liikunnan parissa.

Eikka-Keikka ja Kyläilta Halosenlahdella

Eikka-bussi heräsi hienosti talviuniltaan juuri ennen kevään ensimmäistä keikkaansa! Ensimmäinen keikka suuntautui Koljun majalle, Halosenlahdelle..

 

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu on aloittanut kolmen vuoden Kyläkisälli-hankkeen. Hankkeen rahoittajana toimii Oulun seudun Leader ja hanke toteutetaan vuosina 2017-2020.

Hankkeessa on vierailtu kunnissa ja kylillä sekä osallistuttu paikallisiin tapahtumiin ja autettu paikallisia toimijoita tapahtumien järjestelyissä. Tapahtumiin, esittelyihin ja lajikokeiluihin on osallistunut ensimmäisen vuoden aikana huima määrä ihmisiä ja tavoitteena on levittää vielä laajemmin liikunnan iloa.

Harrastekokeiluja ja tapahtumia järjestetään kaikille kyläläisille lapsista aikuisiin painottuen harvemmin asutuile alueille.

Hankkeen avulla luodaan yhteistyöverkostoja, joista hyötyvät niin kyläläiset kuin myös urheiluseurat sekä lajiliitot. Mikäli urheiluseurasi tai lajiliitto, joka ei ole vielä mukana toiminnassa, on kiinnostunut harrastetoiminnan levittämisestä hankkeen kautta, ole yhteydessä saana-maria.rahko(at)popli.fi
 


Kyläkisälli-hanke kulkee pyörillä. Eikka bussi kiertää Oulun Seudun Leaderin alueella, ensisijaisesti harvaan asutuilla alueilla. Oulun Seudun Leaderiin kuuluvat kunnat ovat Utajärvi, Muhos, Pudasjärvi, Ii, Oulu ja Kempele.

Järjestämme kylillä liikuntapäiviä, liikuntakursseja, lajitutustumisia ja vierailuja.

Joka vuosi pääsee neljä kylää syksystä kevääseen kestävään liikunta-ohjelmaan, joka suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa.

Ensimmäiset kaksi hankevuotta sujuivat loistavasti ja kolmas - eli viimeinen- hankevuosi on juuri käynnissä. Kierrämme myös jatkuvasti alueen kunnissa ja kylillä ja pidämme yksittäisiä tapahtumapäiviä.

 

MUMMOBUSSI

Mummobussi kurvaa paikalle päiväsaikaan. Mummobussin yhteydessä teemme taito- ja tasapainoharjoituksia, pelaamme erilaisia liikunnallisia pelejä ja teemme kiinnostavia terveyskuntomittauksia.

Suunnittelemme päivän yhdessä, eikä toteuttamiseen tarvita erityisiä tiloja.

 LIIKUNNALLINEN PERHEKERHO

Kyläkisällin perhekerho koostuu mukavista liikunnallisista leikeitä ja peleistä. Tekemistä on tarjolla niin lapsille kuin vanhemmillekin, yhdessä ja erikseen.

Lapsia aktivoivat erilaiset seikkailuradat, piirileikit ja pelit. Aikuisille on tarjolla jumppaa osallistujien toiveiden mukaan, mahdollisuus terveyskuntomittauksiin sekä rentoutumishetki arjen kiireen keskellä. 

 PARLAMENTTIPÄIVÄ

Kyläkisällin parlamenttipäivä kokoontuu siellä, missä kylän väki muutenkin kokoontuu. Paikka voi olla kyläyhdityksen talo tai paikallinen kyläkauppa / huoltoasema.

Päivän aikana on mahdollisuus tehdä terveyskuntomittauksia, jutustella liikunnasta ja ravinnosta sekä kisailla vaikka koko kylän vanhimman -tittelistä.

 

KYLÄILTA

Kylä-ilta suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa. Kyläillassa on mukavaa tekemistä koko perheelle, uusien lajien kokeilemista sekä tietoa terveydestä ja liikkumisesta.

Kyläillan sisällöt vaihtelevat kylittäin, pyrimme järjestämään juuri sellaista toimintaa, jota kyläläiset toivovat.

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Yhteystiedot:
saana-maria.rahko(at)popli.fi
050-5728498