Kyläkisälli-hanke

 

Uutisia

Yli-Siurulaisten liikuntapäivä Pudasjärvellä 6.4.2019

Yli-Siurualaiset pääsevät liikkumaan Puikkarin ja Tuomas Sammelvuo -salin tiloihin kylän yhteisessä liikuntapäivässä.

Jakkukylässä liikunnasta tuli koko kylän juttu

Jakkukylä oli mukana Kyläkisällin ensimmäisellä toimikaudella. Muutoinkin aktiivinen Jakkukylä sai Kyläkisällistä lisäkipinää liikuntaolosuhteiden ja -mahdollisuuksien parantamiseen sekä koko kylän liikuttamiseen.

Kyläläiset viihtyivät hiihtokoulussa

Sanginsuun, Sanginjoen ja Lapinkankaan asukkaat ovat viime viikkoina päässeet tutustumaan kotilatuihinsa Sankivaarassa hiihtokoulusta käsin. Yli 12-vuotiaille suunnattua hiihtokoulua pidettiin molemmille tyyleille omansa; vapaata ja perinteistä.

Kyläkoulujen liikuntakiertue

Kyläkisällin kyläkoulukiertue rantautui viime viikolla Pudasjärvelle. Sekä Kipinän että Sarakylän oppilaat pääsivät kokeilemaan erilaisia pelejä ja leikkejä ulko- ja sisäliikunnan merkeissä.

Liikunnan iloa ja terveyttä kaikille

PoPLin Kyläkisälli-hanke haluaa tarjota liikunnan iloa sekä tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista kaikille ikäryhmille ja kaikille kylien asukkaille. Kevään aikana Kyläkisälli vierailee pienempien kuntien palvelutaloissa ja päivätoimintayksiköissä erilaisten liikunnallisten aktiviteettien ja toimintakykytestien kera.

Kyläkisälli ja vuosi 2019

Uusi vuosi ja "uudet kujeet!" Jatkamme nykyisten Kyläkisällissä mukana olevien kylien kanssa kesäkuun loppuun asti ja samalla metsästämme uusia kyliä seuraavalle toimikaudelle syksy 2019 - kevät 2020. Olisiko juuri Teidän kylä sopiva vuoden liikuntakokeiluun?

Parkour-temppuja Sanginsuussa

Innokkaat lapset (ja vanhemmat) pääsivät Oulun Parkourseuran ohjaajien oppeihin, kun he opettivat parkourin alkeita kyläläisille Sanginsuun koululla.

Toinen kylien lentopalloturnaus päättyi Panttereiden voittoon

Kyläkisällin kaikkien aikojen toinen harrastelentopalloturnaus järjestettiin Yli-Iin Nasevan toimesta joulukuun 8. päivä

Pohjois-Ii aktiivisena toimijana

Pohjois-Iissä on tänä syksynä tehty paljon kyläläisten liikkumisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Kyläkisälli on yksi pala osana suurempaa kokonaisuutta.

Kylien lentopalloturnaus tänä vuonna Yli-Iissä

Viime vuonna Kyläkisällin lentopalloturnaus järjestettiin Utajärvellä yhteistyössä paikallisen liikuntatoimen ja Utajärven Urheilijoiden lentopallojaoston kanssa. Tänä vuonna Kyläkisällin lentopallomestarit ratkotaan Yli-Iissä 8.12.2018.

 

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu on aloittanut kolmen vuoden Kyläkisälli-hankkeen. Hankkeen rahoittajana toimii Oulun seudun Leader ja hanke toteutetaan vuosina 2017-2020.

Hankkeessa a on vierailtu kunnissa ja kylillä sekä osallistuttu paikallisiin tapahtumiin ja autettu paikallisia toimijoita tapahtumien järjestelyissä. Tapahtumiin, esittelyihin ja lajikokeiluihin on osallistunut ensimmäisen vuoden aikana huima määrä ihmisiä ja tavoitteena on levittää vielä laajemmin liikunnan iloa.

Harrastekokeiluja ja tapahtumia järjestetään kaikille kyläläisille lapsista aikuisiin painottuen harvemmin asutuile alueille.

Hankkeen avulla luodaan yhteistyöverkostoja, joista hyötyvät niin kyläläiset kuin myös urheiluseurat sekä lajiliitot. Mikäli urheiluseurasi tai lajiliitto, joka ei ole vielä mukana toiminnassa, on kiinnostunut harrastetoiminnan levittämisestä hankkeen kautta, ole yhteydessä saana-maria.rahko(at)popli.fi
 

 


Kyläkisälli-hanke kulkee pyörillä. Eikka bussi kiertää Oulun Seudun Leaderin alueella, ensisijaisesti harvaan asutuilla alueilla. Oulun Seudun Leaderiin kuuluvat kunnat ovat Utajärvi, Muhos, Pudasjärvi, Ii, Oulu ja Kempele.

Järjestämme kylillä liikuntapäiviä, liikuntakursseja, lajitutustumisia ja vierailuja.

Joka vuosi pääsee neljä kylää syksystä kevääseen kestävään liikunta-ohjelmaan, joka suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa.

Ensimmäinen vuosi sujui loistavasti ja toinen kausi on parhaillaan käynnissä. Kierrämme myös jatkuvasti alueen kunnissa ja kylillä ja pidämme yksittäisiä tapahtumapäiviä.Seuraaville vuosille etsitään uusia kyliä, joten mikäli ilmaiset liikuntamaistiaiset kiinnostavat, otathan rohkeasti yhteyttä. Täytä alla oleva lomake niin pääsemme suunnittelemaan yhdessä kylällesi mukavia tapahtumia liikunnan merkeissä! 

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Yhteystiedot:
saana-maria.rahko(at)popli.fi
050-5728498