Kyläkisälli-hanke

 

Uutisia

Kyläkisällin toinen toimikausi paketissa

Kyläkisällin toinen toimikausi on saatu päätökseen. Vuoden aikana ehdittiin kokeilla montaa eri lajia ja liikkua monella eri tapaa.

Kyläkisällin toinen toimikausi tulossa päätökseensä

Kyläkisällin toisella toimikaudella mukana oli neljä varsinaista kylää vuoden kestävässä liikuntakokeilussa. Liikuntakokeilut huipentuvat lopputapahtumiin kaikilla mukana olevilla paikkakunnilla.

Kyläkisällin fatbike-kiertue juhannusviikolla

Kyläkisällin Fatbike-kiertue kiertää juhannusviikolla kolmella kylällä. Tapahtumissa kyläläiset saavat ajotuntumaa paksurenkaiseen pyörään tiellä, soralla, poluilla ja maastossa.

Mestariliikkuja-kampanja kannustaa ihmisiä liikkumaan

Osalla Kyläkisällin paikkakunnilla käynnistyy Mestariliikkuja-kampanja, jonka tarkoituksena on kannustaa kyläläisiä liikkumaan vanhoilla tutuilla paikoilla, mutta myös tutustumaan uusiin paikkoihin liikkuen yksin ja yhdessä.

Koulutusta ja kylärahaa tarjolla!

PoPLin Kyläkisälli-hanke järjestää syksyllä koulutuksia kyläläisille. Koulutuksia on tulossa niin Senioritanssin osalta kuin myös lasten liikunnan parissa.

Eikka-Keikka ja Kyläilta Halosenlahdella

Eikka-bussi heräsi hienosti talviuniltaan juuri ennen kevään ensimmäistä keikkaansa! Ensimmäinen keikka suuntautui Koljun majalle, Halosenlahdelle..

Kyläkisälli vierailulla seurakunnassa

Kyläkisälli-hanke vieraili Haukiputaan seurakunnan viimeisessä Aamupuuro-akatemiassa. Osallistujat pääsivät testaamaan kuntoaan terveyskuntomittauksissa sekä venyttelemään lihaksiaan yhteisessä jumpassa.

Kylän liikuntapäivässä viihdyttiin!

Yli-Siurualaiset pääsivät nauttimaan liikuntapäivästä erilaisten aktiviteettien merkeissä lauantaina 6.4. Pudasjärvellä Puikkarin ja liikuntakeskuksen tiloissa.

Kyläkisällin viimeinen toimikausi etsii kyliä!

Lumien sulaessa ja ruohon alkaessa kasvamaan lumimassojen alta Kyläkisällin toinen toimikausi on tulossa päätökseen. Vielä on toki kevättä jäljellä, mutta ajatuksia käännetään jo hieman tulevaan. Onko teidän kylänne vailla toimintaa ensi syksyksi?

Yli-Siurualaisten liikuntapäivä Pudasjärvellä 6.4.2019

Yli-Siurualaiset pääsevät liikkumaan Puikkarin ja Tuomas Sammelvuo -salin tiloihin kylän yhteisessä liikuntapäivässä.

 

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu on aloittanut kolmen vuoden Kyläkisälli-hankkeen. Hankkeen rahoittajana toimii Oulun seudun Leader ja hanke toteutetaan vuosina 2017-2020.

Hankkeessa on vierailtu kunnissa ja kylillä sekä osallistuttu paikallisiin tapahtumiin ja autettu paikallisia toimijoita tapahtumien järjestelyissä. Tapahtumiin, esittelyihin ja lajikokeiluihin on osallistunut ensimmäisen vuoden aikana huima määrä ihmisiä ja tavoitteena on levittää vielä laajemmin liikunnan iloa.

Harrastekokeiluja ja tapahtumia järjestetään kaikille kyläläisille lapsista aikuisiin painottuen harvemmin asutuile alueille.

Hankkeen avulla luodaan yhteistyöverkostoja, joista hyötyvät niin kyläläiset kuin myös urheiluseurat sekä lajiliitot. Mikäli urheiluseurasi tai lajiliitto, joka ei ole vielä mukana toiminnassa, on kiinnostunut harrastetoiminnan levittämisestä hankkeen kautta, ole yhteydessä saana-maria.rahko(at)popli.fi
 

 


Kyläkisälli-hanke kulkee pyörillä. Eikka bussi kiertää Oulun Seudun Leaderin alueella, ensisijaisesti harvaan asutuilla alueilla. Oulun Seudun Leaderiin kuuluvat kunnat ovat Utajärvi, Muhos, Pudasjärvi, Ii, Oulu ja Kempele.

Järjestämme kylillä liikuntapäiviä, liikuntakursseja, lajitutustumisia ja vierailuja.

Joka vuosi pääsee neljä kylää syksystä kevääseen kestävään liikunta-ohjelmaan, joka suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa.

Ensimmäinen vuosi sujui loistavasti ja toinen kausi on parhaillaan käynnissä. Kierrämme myös jatkuvasti alueen kunnissa ja kylillä ja pidämme yksittäisiä tapahtumapäiviä.Seuraaville vuosille etsitään uusia kyliä, joten mikäli ilmaiset liikuntamaistiaiset kiinnostavat, otathan rohkeasti yhteyttä. Täytä alla oleva lomake niin pääsemme suunnittelemaan yhdessä kylällesi mukavia tapahtumia liikunnan merkeissä! 

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Yhteystiedot:
saana-maria.rahko(at)popli.fi
050-5728498