KYLÄKISÄLLI-HANKE ON PÄÄTTYNYT, kiitämme kaikkia hankkeessa mukana olleita toimijoita ja hankkeeseen osallistuneita kyläläisiä!

 

Uutisia

Kyläkisälli-hanke päätökseen

Kyläkisälli-hanke (2017-2020) on tulossa päätökseensä. Hankkeen aikana on kohdattu yli 11 000 ihmistä. Haluamme kiittää kaikkia hankkeen mahdollistajia sekä toiminnassa mukana olleita.

Etäluentosarjan ilmoittautumista jatkettu!

Etäluentosarja tullaan pitämään suunnitellusti toukokuussa. Ilmoittautumisaikaa on kuitenkin jatkettu 12.5 asti. Osallistujamäärän maksimi on edelleen 40 henkilöä / luento.

Kyläkisällin uutiskirje 4/2020 ilmestynyt

Kyläkisällin uusimman uutiskirjeen (27.4.2020) löydät tämän uutisen takaa. Uutiskirjeessä ajankohtaisia Kyläkisällin kuulumisia.

Kyläkisällin etäluentosarja toukokuussa!

Kyläkisälli järjestää poikkeusolojen aikana luentosarjan liikkumisesta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille kyläläisille. Luennon aiheina ovat mm. kestävyysliikunta, voimaharjoittelu sekä ravitsemus. Luennoitsijoina toimivat SporttiOravien Maija ja Jani Oravamäki.

Bingoilua kevään kunniaksi!

Vanhempi väestö on varmasti joskus elämässään käynyt bingossa, mutta oletko kokeillut hyvinvointibingoa? Kyläkisällin hyvinvointibingossa on kolme eri vaihtoehtoa: aikuisille helppo ja keskivaikea sekä lapsille oma bingo!

Liikunnallista tekemistä korona-aikana!

Karanteenissa kotona eikä mitään tekemistä? Opettaja antoi liikuntatehtävän, muttet keksi mitä tehdä? Kuntosali kiinni eikä korvaavaa liikuntamuotoa ole löytynyt? Ei hätää, kokosimme puolestasi liikuntavinkit sisälle ja ulos sekä muutamia muita juttuja, joita kannattaa kokeilla!

Kyläkisällin toiminnot peruttu

Kyläkisällin kaikki toiminnot on peruttu 13.4.2020 saakka vallitsevan tilanteen vuoksi.

Hyvinvointitupa-kiertue tulee!

Hyvinvointitupa-kiertueen päivämäärät ovat sovitut ja vierailemme seitsemällä paikkakunnalla kiertueen aikana.

Kyläkisällin vuosi 2019

Kyläkisällin vuosi on ollut jälleen aktiivinen ja toiminnantäyteinen. Lajikokeiluissa kyläläiset ovat päässeet kokeilemaan kaikkea melonnan ja parkourin väliltä!

Hyvinvointitupa-kiertue 2020

Tammikuussa Kyläkisällissä starttaa hyvinvointitupa-kiertue, jossa puhutaan ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja kannustetaan ihmisiä arkiaktiivisuuteen. Tuvilla vieraillaan kuukausittain aina eri teeman merkeissä.

 

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu on aloittanut kolmen vuoden Kyläkisälli-hankkeen. Hankkeen rahoittajana toimii Oulun seudun Leader ja hanke toteutetaan vuosina 2017-2020.

Hankkeessa on vierailtu kunnissa ja kylillä sekä osallistuttu paikallisiin tapahtumiin ja autettu paikallisia toimijoita tapahtumien järjestelyissä. Tapahtumiin, esittelyihin ja lajikokeiluihin on osallistunut ensimmäisen vuoden aikana huima määrä ihmisiä ja tavoitteena on levittää vielä laajemmin liikunnan iloa.

Harrastekokeiluja ja tapahtumia järjestetään kaikille kyläläisille lapsista aikuisiin painottuen harvemmin asutuile alueille.

Hankkeen avulla luodaan yhteistyöverkostoja, joista hyötyvät niin kyläläiset kuin myös urheiluseurat sekä lajiliitot. Mikäli urheiluseurasi tai lajiliitto, joka ei ole vielä mukana toiminnassa, on kiinnostunut harrastetoiminnan levittämisestä hankkeen kautta, ole yhteydessä saana-maria.rahko(at)popli.fi
 


Kyläkisälli-hanke kulkee pyörillä. Eikka bussi kiertää Oulun Seudun Leaderin alueella, ensisijaisesti harvaan asutuilla alueilla. Oulun Seudun Leaderiin kuuluvat kunnat ovat Utajärvi, Muhos, Pudasjärvi, Ii, Oulu ja Kempele.

Järjestämme kylillä liikuntapäiviä, liikuntakursseja, lajitutustumisia ja vierailuja.

Joka vuosi pääsee neljä kylää syksystä kevääseen kestävään liikunta-ohjelmaan, joka suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa.

Ensimmäiset kaksi hankevuotta sujuivat loistavasti ja kolmas - eli viimeinen- hankevuosi on juuri käynnissä. Kierrämme myös jatkuvasti alueen kunnissa ja kylillä ja pidämme yksittäisiä tapahtumapäiviä.

 

MUMMOBUSSI

Mummobussi kurvaa paikalle päiväsaikaan. Mummobussin yhteydessä teemme taito- ja tasapainoharjoituksia, pelaamme erilaisia liikunnallisia pelejä ja teemme kiinnostavia terveyskuntomittauksia.

Suunnittelemme päivän yhdessä, eikä toteuttamiseen tarvita erityisiä tiloja.

 LIIKUNNALLINEN PERHEKERHO

Kyläkisällin perhekerho koostuu mukavista liikunnallisista leikeitä ja peleistä. Tekemistä on tarjolla niin lapsille kuin vanhemmillekin, yhdessä ja erikseen.

Lapsia aktivoivat erilaiset seikkailuradat, piirileikit ja pelit. Aikuisille on tarjolla jumppaa osallistujien toiveiden mukaan, mahdollisuus terveyskuntomittauksiin sekä rentoutumishetki arjen kiireen keskellä. 

 PARLAMENTTIPÄIVÄ

Kyläkisällin parlamenttipäivä kokoontuu siellä, missä kylän väki muutenkin kokoontuu. Paikka voi olla kyläyhdityksen talo tai paikallinen kyläkauppa / huoltoasema.

Päivän aikana on mahdollisuus tehdä terveyskuntomittauksia, jutustella liikunnasta ja ravinnosta sekä kisailla vaikka koko kylän vanhimman -tittelistä.

 

KYLÄILTA

Kylä-ilta suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa. Kyläillassa on mukavaa tekemistä koko perheelle, uusien lajien kokeilemista sekä tietoa terveydestä ja liikkumisesta.

Kyläillan sisällöt vaihtelevat kylittäin, pyrimme järjestämään juuri sellaista toimintaa, jota kyläläiset toivovat.

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Yhteystiedot:
saana-maria.rahko(at)popli.fi
050-5728498