Kyläkisälli-hanke

 

 

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu on aloittanut kolmen vuoden Kyläkisälli-hankkeen. Hankkeen rahoittajana toimii Oulun seudun leader.

Kyläkisälli-bussin eli harrastebussin yhteistyöverkostolla saadaan mukaan uusia harrastajia. Bussin vierailu on aina tapahtuma joka kiinnostaa paikkakuntalaisia ja myös mediaa.

Kyläkisälli hankkeen ensimmäisellä kierroksella on vierailtu kunnissa ja kylillä sekä osallistuttu paikallisiin tapahtumiin. Lokakuusta alkaen paikkakunnilla järjestetään lajiesittelyitä, joiden suunnittelussa on olleet mukana hankkeessa mukana olevat kylät ja kunnat. Harrastekokeiluja järjestetään nuorille ja aikuisille.


Ensimmäisillä kerroilla kokeiluja on mm. Harrastesulkapallo, Säbämestari ja lentopallon harrasteturnaus. Talven aikana mukana on myös jääkiekkoliiton Leijona kiekkokerho. Nyt suunnitellaan seuraavia tapahtumia talven ja kevään ajalle. Vierailemme kouluilla sekä pidämme harrasteiltoja yhteistyössä kuntien, urheiluseurojen sekä kylien kanssa. Mukana olevista lajeista sulkapalloliiton tavoite on levittää Sulkkis-säpinä toimintaa kouluille,

”Nyt saamme Sulkkis-säpinä toiminnasta lisäpotkua pohjoisen alueelle ja laji leviää paikkoihin joissa harrastus mahdollisuuksiakin on salivuorojen osalta mukavasti. Mikäli toiminta kiinnostaa Kyläkisällihanke kutsuu vielä paikalliset seurat pitämään harrastekerhoja ja tutustumisia” toteaa sulkapalloliiton koulutus- ja nuorisopäällikkö Tommi Saksa"

Pohjoisen alueella on lajeja joita on luontaisesti harrastettu ja ne ovat suosittuja. Nyt mukana olevilla kylillä pelataan esimerkiksi niin innokkaasti jääkiekkoa, että kaukalon laidalla istuu useampi pojankloppi odottamassa pelivuoroa.

”Harrastebussin toiminta on oiva tapa luoda aito yhteys uusiin harrastajiin, koska kohderyhmä on mukana toiminnan suunnittelussa. Muuten yhteys jäisi saavuttamatta” Toteaa jääkiekkoliiton aluepäällikkö Matti Anttila.

Samalla linjalla on lentopalloliiton aluepäällikkö Harri Paadar ”Alueellamme on loistavia harrastuspaikkoja, mutta yhteys paikallisiin puuttuu, koska resurssit riittävät rajatusti uusien alueiden kartoitukseen. Nyt meillä olisi hankkeen mukana mahdollisuus lähteä pitämään jo hyväksi todetun konseptin kanssa harrasteiltoja ja mikä parasta toive harrasteiltoihin on tullut paikalliselta urheiluseuralta – tässä olisi kattaus kohdillaan!”
 

Hankkeen vetäjän Ilkka Kurttila mukaan hanke on ruohonjuuri työtä parhaimmillaan. ”Tätä vartenhan koko verkosto on olemassa” Vaikka uusien kontaktien luominen vaatii aina ponnistelua on takana kuitenkin huikea osaajien joukko ja meillä kaikilla on sama tavoite Olympiakomiteaa myöten ”Mahdollistamme liikkeen lisäämisen ennakkoluulottomassa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa”

Ennakkoluulottomuuden puutteesta ei kärsi esimerkiksi golfliitto. Kenttiä ei alueella ole kuin muutama, mutta hankkeen kautta pääsee kokeilemaan vaikka puistogolfia.

Tyytyväisimmillään saa olla kun kokeilujen tai kurssien jälkeen on saatu innostuneet ihmiset kokoon ja he jatkavat toimintaa aina urheiluseuran perustamiseen saakka. Silloin on onnistuttu!

Mikäli urheiluseurasi tai lajiliitto joka ei ole vielä mukana toiminnassa on kiinnostunut harrastetoiminnan levittämisestä hankkeen kautta ole yhteydessä ilkka.kurttila()popli.fi
 

 


Kyläkisälli-hanke kulkee pyörillä. Eikka bussi kiertää Oulun Seudun Leaderin alueella, ensisijaisesti harvaan asutuilla alueilla.

Oulun Seudun Leaderiin kuuluvat kunnat ovat Utajärvi, Muhos, Pudasjärvi, Ii, Oulu ja Kempele.

Järjestämme kylillä liikuntapäiviä, liikuntakursseja, lajitutustumisia ja vierailuja.

Joka vuosi pääsee neljä kylää syksystä kevääseen kestävään liikunta-ohjelmaan joka suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa.

Ensimmäisten kylät ovat aloittaneet jo toimintansa, mutta seuraavat kylät voivat ilmoittautua mikäli ilmaiset liikuntamaistiaiset kiinnostavat.

Kierrämme myös jatkuvasti alueen kunnissa ja kylillä ja pidämme yksittäisiä tapahtumapäiviä.
 

Ota yhteyttä allaolevalla lomakkeella niin suunnitellaan kuntaasi tai kylällesi mukava tapahtuma. 

 JUOKSUILTA

Kyläkisällin juoksuillassa tehdään osallistujille kehonkoostumusmittaukset. Tutustutaan turvalliseen juoksuharjoittelun aloittamiseen sekä tehdään sykeohjattu harjoitus.

 

 

KYLÄILTA

Kylä-ilta suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa. Se on mukavaa tekemistä koko perheelle, uusien lajien kokeilemista sekä tietoa terveydestä ja liikkumisesta.

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.


 Yhteystiedot: ilkka.kurttila()popli.fi tai 050-3087711

Yhteystiedot:
ilkka.kurttila()popli.fi 
050-3087711