Raaheen esitetään monitoimikentän rakentamista

8.9.2016

Raahen 13 seuraa ja järjestöä on tehnyt Raahen kaupunginhallitukselle yhteisen esityksen monitoimikentän rakentamisesta vuonna 2017. Sijoituspaikaksi esitetään Antinkankaan nykyistä hiekkakenttää urheiluseurojen yhteistyössä tekemän hankesuunnitelman mukaisesti.

Liikuntapaikka sisältää kooltaan 105 x 68 metriä tekonurmipohjaisen jalkapalloon ja pesäpalloon soveltuvan pelialueen. Kentän päädyssä on 72 metrin juoksusuora ja pituushyppypaikka. Lisäksi tekonurmialueen viereen on suunniteltu luistelualue kooltaan 20 x 30 metriä.

Hankevastaava Raimo Seikkalan mukaan liikuntapaikan kustannusarvio on 382 000 euroa ja siitä raahelaisseurojen tavoitteeena on saada avustuksina 143 000 euroa. Kaupungin osuudeksi on jäämässä 238 000 euroa. Hankkeeseen on haettu UEFA:n olosuhdeavustusta.

Kaupunginhallitukselle 13 raahelaista järjestöä perustelevat hanketta sillä, että kasvavien liikkujamäärien vuoksi lajien harrastusmahdollisuuksia tulee kehittää rakentamalla ympärivuotista liikuntaa tukeva perusliikuntapaikaksi ja Antinkankaan alueen lähikentäksi.

Jalkapalloa, jääkiekon oheisharjoittelua, pesäpalloa, voimistelua ja yleisurheilua harrastavien määrä on Raahessa jo yli 2600.  Päiväkäyttäjiä löytyy hallin lähituntumassa sijaitsevista oppilaitoksista, sillä niiden opiskelijamäärä on noin 1040.

Monitoimikenttään kaavailtu 40 millimetrin tekonurmen nukka ja 23 mm:n joustoalusta mahdollistavat yleisliikunnan harrastamisen sekä jalkapallon että pesäpallon lajiharjoittelun.

Tällä hetkellä Raahessa ei ole riittävästi tarjottavana asiallisia harjoittelutiloja kaikille halukkaille liikunnan harrastajille nurmikenttien käyttökiellon aikana huhti-kesäkuussa ja syys-lokakuussa.

Kenttätilannetta on heikentämässä se, että Pitkäkarin nurmikentälle on kaavoitettu toimistorakennuksia.

Esityksen liikuntapaikan rakentamisesta tekivät Antinkankaan koulun vanhempainyhdistys ry, As Moon ry, FC Raahe ry, Harakkamäen koulun vanhempainyhdistys ry, Lions Club Pattijoki, Merikadun koulun vanhempainyhdistys ry, Pattijoen Urheilijat ry, Pattijoen Urheilijat juniorit ry, Raahen Jääkiekkoklubi ry, Raahen Naisvoimistelijat ry, Raahen Vesa ry, Saloisten Salama ry ja Teräskiekko TK r.y.