Unelmien liikuntapäivä kasvaa Unelmien liikuntakuukaudeksi syyskuussa

17.6.2016

Valmistelut ovat jo kovassa vauhdissa kymmenillä paikkakunnilla.

Toukokuussa suuren suosion saavuttanut valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivä saa jatkoa syyskuussa. Valmistelut Unelmien liikuntakuukaudeksi ovat jo kovassa vauhdissa eri puolilla Suomea. Tulossa on tapahtumia laidasta laitaan: teemaviikkoja, liikuntahaasteita, kävelykokouksia, pop-up -taukoliikuntapisteitä, tanssia busseissa, avoimia kokeilutreenejä, vanhusten ulkoiluttamista ja yhteisiä ideointipäiviä. Unelmien liikuntapäivän ja liikuntakuukauden tuoma pöhinä saa jatkoa Unelmien liikuntavuodessa 2017 osana Suomen itsenäisyyden Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa

Uusi verkkopalvelu unelmatliikkeelle.fi kerää yhteen tapahtumatiedot ja toimija

Kaikille avoimia liikuntatapahtumia ja ideoiden jakamista tukemaan on julkaistu Unelmien liikuntapäivän kokemusten pohjalta valtakunnallinen unelmatliikkeelle.fi-verkkopalvelu, johon ihmiset itse voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja liikuntaideoitaan. Sivusto täyttyy ja elää käyttäjiensä mukaan. Valtakunnallisen pääsivuston oheen kunnat voivat perustaa paikkakuntakohtaiset sivustot, jotka palvelevat yhteisöpalveluna juuri oman paikkakunnan asukkaita ja tarpeita.

Unelmien liikuntakuukaudesta Unelmien liikuntavuoteen 2017

Unelmien liikuntakuukaudesta matka jatkuu kohti Unelmien liikuntavuotta ja pitkäaikaisen toiminnan tukemista. Tempauksia ja teemakuukausia ei nähdä vain yksittäisinä näkyvyyttä tuovina tapahtumina, vaan ne tukevat pitkäjänteisempää työtä liikunnan edistämiseksi.

Taustalla on ”Unelmat liikkeelle” -toimintatapa

Vuoden 2016 Unelmien liikuntapäivän ja liikuntakuukauden taustalla on toimintatapa, jota on kehitelty useassa kunnassa parin vuoden aikana. ”Unelmat liikkeelle” on valtakunnallisesti levittäytyvä innostava tapa toimia, joka rohkaisee yksittäiset ihmiset, yhdistykset, seura, työyhteisöt ja paikkakunnan eri toimijat yhdessä toteuttamaan ja kokeilemaan eri keinoja liikkumisen lisäämiseksi. Tavoitteena on saada mahdollisimman monta kuntaa ja kaupunkia lisäämään liikettä ja osallistamaan myös eri-ikäiset ja eri tavoin liikkuvat ihmiset mukaan.

- Mukana on nyt jo 130 paikkakuntaa ja verkosto kasvaa edelleen. Tämä yhteisen kokeilukulttuurin ponnistus on valtakunnallisessa laajuudessaan ainutlaatuinen, hehkuttaa Pekka Nikulainen Valosta.

Unelmat liikkeelle on valtakunnallisesti levittäytyvä toimintatapa, joka innostaa, osallistaa, verkottaa ja rohkaisee yksittäisiä ihmisiä ja eri toimijoita kokeilemaan yhdessä eri keinoja liikunnan lisäämiseksi. Tavoitteena on uudella tavalla lisätä liikettä, iloa ja hyvinvointia suomalaisille - saada unelmat liikkeelle. Valon koordinoima Unelmat liikkeelle -kokonaisuus on osa Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

www.unelmatliikkeelle.fi