Raahen Merikadun monitoimikenttähanke etenee

15.12.2015

Kenttähankkeen tavoitteena on kaiken ikäisten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen uuden lähiliikuntapaikan avulla.

Monitoimikentän avulla muun muassa Merikadun koulun ja sen lähiympäristön 1 500 lasta ja nuorta aktivoidaan välituntiliikuntaan, koulupäivän jälkeiseen kerhotoimintaan sekä omaehtoiseen tai ohjattuun liikuntaan päiväkoti- ja koulupäivän jälkeen.

Merikadun yläkoulu, Raahen lukio ja  Raahen Porvari- ja Kauppakoulu muodostavat Merikadun varressa 1 000 oppilaan koulukeskuksen. Merikadun  oppilaille tehtiin kysely elokuussa 2014, ja eniten oppilaat toivoivat palloilualuetta nykyiselle asfalttipihalle syksyksi ja kevääksi. Toiseksi eniten  toivottiin mahdollisuutta jatkaa liikunnan harrastamista talvella välituntisin koulun liikuntasalissa. Välituntiliikuntaa on aktivoitu yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan ja vanhempainyhdistyksen kanssa kouluttamalla Merikadun koulun oppilaista 40 välituntiohjaajaa.

Osuuskauppa Arina, S-ryhmä ja Suomen Palloliitto ovat hyväksyneet  Merikadun koulun vanhempainyhdistyksen Ässäkenttä-hakemuksen ja päättäneet myöntää koulun monitoimikenttähankkeelle 10 000 euron rakennusavustuksen. Raahen kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että hankkeen rahoittamiseen varaudutaan  vuonna 2016 ja että lähiliikuntapaikalle haetaan liikuntapaikka-avustusta. Avustuksen saaminen on ehtona toteutukselle.

Hankesuunnitelman mukaan kustannusarvio on 140 400 euroa ja se rahoitetaan saadulla 10 000 euron Ässäkentän avustuksella, 3 800 euron talkootyöllä, 44 000 euron valtionavulla ja 83 000 euron kaupungin talousarviorahoituksella. Liikuntapaikan suunnittelutyö on aloitettu.