Haapajärven yläasteen huikea ratavideo arvostettiin parhaaksi – katso videokilpailun koko kärki

11.5.2015

Valo Ry:n Taisto-kampanja yhdessä OP:n kanssa järjesti kuluvana keväänä koululaisille suunnatun #yhdessäradalla –videokilpailun. Ideana kilpailussa oli kuvata omia treenivariaatioita Taisto-radalle mahdollisimman hyvässä hengessä, yhteisöllisesti ja oppilaiden toteuttamana.

Videokilpailun voittajan valitsi nelihenkinen raati, joka arvotti parhaaksi kokonaisuudeksi Haapajärven yläasteen videon, missä valintakriteerit täytettiin erinomaisesti. Voittaja julkistettiin perjantaina Taisto –finaalin yhteydessä.

- Meille voitto oli jo päästä tänne Helsinkiin ja kisan voitto tuntuu todella mahtavalta, Haapajärven yläasteen opettaja Paula Käyhkönen kommentoi voiton ratkettua.

- Videon suunnittelu, teko ja toteutus oli aika helppoa, hauskaa ja tosi mielenkiintoista. Kaikki miettivät erilaisia sovelluksia ja sitten yhdessä päätettiin ja päädyttiin tuohon lopulliseen versioon. Voitto tuntuu kyllä tosi hyvältä, Haapajärven yläasteen oppilas Mandimai Sundberg täydensi.

Tasaisessa ja hyvätasoisessa kilpailussa toiseksi sijoittui Pattasten koulu, jonka video oli visuaalisesti näyttävin. Kolmanneksi arvostettiin Vääksyn koulu, joka oli panostanut kilpailuun tekemällä koulun kisavideon taustamusiikiksi varta vasten oman kappale.

OP palkitsee Haapajärven yläasteen merkittävällä Lappsetin 3000 euron arvoisella toiminnallisen harjoittelun tuotteella.

Palkintokriteerit:

- Monipuoliset, hauskat ja haastavat sovellukset radan toteutukseen
- Koulun hyvä ja kannustava, yhteisöllinen meininki
- Oppilaiden osallisuus, nuoret toteuttamassa

#yhdessäradalla –videokilpailun top 3:

Haapajärven yläaste: https://www.youtube.com/watch?v=Ja3d-FjuS1Q 
Pattasten koulu: https://www.youtube.com/watch?v=luIiVO6wAQs&feature=youtu.be 
Vääksyn koulu: https://www.youtube.com/watch?v=vzdmBk_rO58