”Millä hitolla me saadaan suomalaiset liikkeelle?” - No juuri näin!

8.5.2015

Liikkujan polku -verkoston toinen tapaaminen pidettiin noin 90 innostuneen verkostolaisen voimin Valo-talossa torstaina 7.5. ”Nyt kroppaan ja nuppiin liikettä!” haastoi koko päivän kuljettaja Matleena Livson painottaen verkoston olevan avoin kohtaamispaikka kaikille toimijatahoille, jotka haluavat lisätä liikettä.

 

 

Livson muistutti onnistuneen verkostotyön kultaisesta kolmiosta: tuttuus-luottamus-sitoutuminen ja kehotti heti päivän aluksi osallistujia tutustumaan itselle tuntemattomaan henkilöön sekä sanallisesti että muuvien muodossa. Liikuntatieteellisen Seuran Kari L. Keskinen ja Pesäpalloliiton Satu Mikola kauhoivat omilla muuveillaan tutuiksi tuossa tuokiossa. Keskinen totesi omien odotustensa verkostotyölle kohdistuvan samasta asiasta puhumiseen ja yhteiseen suuntaan tekemiseen. Mikola uskoi verkoston kautta löytyvän konkreetteja ideoita omaan käyttöön.

VAU ry:n Riikka Juntunen nostatti tunnelmaa kysymällä, millä hitolla me saadaan suomalaiset liikkeelle? 
– Tapahtumat ja tempaukset eivät ainoastaan riitä, kyse on arjen valinnoista, hän totesi ja viittasi Hengitysliiton Janne Haaralan puhuttelevaan t-paitatekstiin: ”Arkiliikunnan sm-kisat alkavat nyt!” Tällä porukalla me olemme siinä mahdollistajia, kannustajia ja motivaattoreita.

Livson kutsui mukaan Liikkujan polku -verkostoon myös liikuntayhteisön ulkopuoliset tahot. Verkoston voima on laajassa vuorovaikutteisuudessa. 
– Kahdeksan eri teemaryhmää kuljettajien johdolla ovat osittain jo käynnistäneet käytännön työtä omissa ryhmissään. Tärkeä tehtävä on saada sekä tieto että käytänteet leviämään. Jos ja kun joku on tehnyt fiksusti, kannattaa ehdottomasti miettiä, voisiko tämä toimia meilläkin ja kuinka sen pohjalta syntyisi jotain aivan uutta. Arjen toimintatapoja muutetaan tehokkaimmin yhteistyössä. Tervetuloa mukaan!

Liikkujan polku -verkosto

Mitä, miksi ja miten? Tutustu verkoston toimintaan ja ilmoittaudu teemaryhmiin. Voit halutessasi ottaa myös yhteyttä verkoston koordinaattoriin Matleena Livsoniin, puh. 040 770 2924 tai suoraan eri teemaryhmien kuljettajiin, yhteystiedot löydät netistä. 
Teemat: 
Elämän muutoskohdat
Nuorten ja aikuisten harrasteliikunta
Olosuhteet
Työyhteisöt
Uudet tavat liikkua ja liikuttaa
Vaikuttaminen 
Viestintä
Tutkimustiedon soveltaminen