KaPyn kentän laidalla ei seisoskella - lasten treenatessa vanhemmat kuntoilevat

28.4.2015

Maanantai-iltaisin Hansavalkaman tekonurmikentällä on muutakin happeningia kuin Kauklahden Pyrinnön juniorijalkapalloilijoiden harjoituksia. Joukko aikuisia vääntää kentän reuna-alueella crossfitia ilmiselvästi hyvää hikeä arvostavan ohjaajan ohjauksessa. Vanhemmille suunnattu puistojumppa on seurassa organisoitu mallikkaasti Smartum-liikuntaedun piiriin.

Mitäpä ne tuossa kentän laidalla seisoskelevat…

Seuran puheenjohtaja Riina Kosonen ja valmennuspäällikkö Kari Laukkanen kertovat puistojumpan olevan jatkoa viime talven aikuisten liikuntakerholle, joka puolestaan syntyi aiemmin vain futareille suunnattujen oheisharjoitusten sivutuotteena. 

– Löydettiin ammattitaitoinen ohjaaja, Pia Humisto, joka on suunnitellut eri kerroille omat teemat. Junnuharjoitusvuorojen aikana maanantai-iltaisin klo 18–19 kesäkuun puoliväliin jatkuvassa 10 kerran ohjelmassa vuorottelevat crossfit, kuntopiiri ja kahvakuula. Viimeisellä kerralla huipennuksena on hikispesiaali. Jokainen osallistuu oman kunto- ja taitotasonsa mukaisesti ja myös lapsen voi tuoda mukaan ilman eri maksua. Pienimmät tenavat voivat ”toimia” vaikka kahvakuulan korvikkeina. 
Seuratiedotuksen ja puskaradion kautta tavoitettuja osallistujia on nyt reilu 10.
– Pienryhmä mahdollistaa henkilökohtaisen ohjauksen, joka on ehdoton etu, toteaa Laukkanen, mutta kiinnostus kasvaa koko ajan. Hankitaan lisää ohjaajia, jos osallistujamäärät kovasti kasvavat.

Hyvin organisoitua aikuisten harrasteliikuntaa

Junnuharkkojen kanssa täsmätyn aikataulun ja pelkästään positiivista palautetta saavan ohjaajan ohella puistojumpan vetovoimaa lisää liikuntaseteleiden käyttömahdollisuus. Viiden euron kertamaksun voi maksaa joko Smartum-liikuntaseteleillä tai kertamaksuna. 
– Seuran tulee ensin rekisteröityä ja tulla hyväksytyksi palveluntuottajaksi, mikä mahdollistaa oikeuden vastaanottaa liikuntaseteleitä. Ilmaisen nettirekisteröitymisen jälkeen järjestelmään luodaan tapahtuma ja myös tuloutus hoituu järjestelmän kautta, kertoo Laukkanen. Hän tarkentaa, että tilin tekemisestä ei todellakaan ole kyse, vaan halusta tuottaa palveluja eri-ikäisten liikunnalliseen arkeen. Myös valtiovallan taholta korostetaan perheliikunnan kehittämisen tarvetta, pyritään vastaamaan siihen. Muille seuroille Laukkanen viestittää, että muusta homma ei ole kiinni kuin organisoinnista. Rohkeasti mukaan!

Seuran tehtävä on tarjota palveluja kaikille

Kauklahti on vuoden 2006 Asuntomessujen myötä kasvava asuinalue, joka näkyy myös suurina ikäluokkina. Urheiluseuran toiminta alueen positiivisen kylähengen rakentumisessa ja jatkuvassa kehittymisessä on merkittävää. 
– Seuran tulee tarjota palveluja kaikille asukkaille. Uskotaan, että kun liikutetaan mielekkäällä tavalla koko perheitä, vanhemmat saavat samalla hyvää perehdytystä seuran vapaaehtoistoimintaan. Sitoutuminen voi kanavoitua jossain vaiheessa vaikkapa lasten ja nuorten lenkittämiseen, esimerkittää Kosonen ja suuntaa itsekin kohti kentän laidalla lämmittelevää jumpparyhmää. Edessä on kolmen liikkeen pattereita yhdeksän minuutin pätkissä - niin kauan kuin jaksaa.
– Porukalla näyttää olevan taas asenne ihan tapissa, naureskelee valmennuspäällikkö. 

KaPyn aikuisten puistojumpasta enemmän >>