Pärjääkö Salkkarit jättänyt Markku Pulli Suomen kovakuntoisimmille nuorille?

22.4.2015

Suomen kovakuntoisimmat nuoret kokoontuvat jälleen perjantaina 8.5 Helsingin jäähallissa, missä kisaillaan järjestyksessään neljäs Taisto School Power –finaali.

Taisto on yläkoululaisille suunnattu lihaskuntokampanja, jossa on mukana 330 koulua ja lähes 80 000 yläkoululaista. Kampanjan huipennus on vuosittain kisailtava finaali, jonne tiensä selvittää karsintojen perusteella 12 kovakuntoisinta koulua. Yksi kampanjan kasvoista on Salatut elämän -sarjan Joonatanina parhaiten tunnettu Markku Pulli

Taisto Päällikkö – titteliä kantava Pulli odottaa innolla toukokuun finaalitapahtumaa, missä Helsingin jäähalliin rakentuu Suomessa ainutlaatuinen fyysisiä ominaisuuksia vaativa Taisto-rata. 

– Tämä on ensimmäinen vuosi, kun pääsen henkilökohtaisesti paikalle ja odotukset ovat korkealla. Olen nähnyt kuvia ja videoita aivan sairaan makeesta meiningistä, jonka odotan pääseväni kokemaan. Silloin, kun itse olin yläasteiässä, niin ei tällaisiin tapahtumiin ollut mahdollisuutta. Nyt kun on, niin sitä ei kannata missään nimessä jättää väliin, Pulli tunnelmoi. 

Pulli lähti mukaan Taisto-kampanjaan, koska kokee nuorten liikkumisen äärimmäisen ajankohtaiseksi ja tärkeäksi aiheeksi. Mies itse olisi kaivannut samanlaista Taiston tarjoamaa mahdollisuutta omina kouluaikoinaan.

– Itselläni ei ollut sellaista selkeää juttua tuossa iässä ja liikkuminen meinasi jäädä välillä mopojen rassauksen ja muiden aktiviteettien varjoon. Kävin silloinkin salilla, mutta en oikein tiennyt mitä siellä tekisin ja se oli vähän päämäärätöntä. Taisto tarjoaa loistavat työkalut nuorille, joilla on halua, muttei välttämättä tietotaitoa treenaamiseen.

– Nykytrendi on vähän sen suuntainen, että aktiviteetit lisääntyvät ja liikkuminen vähenee. Sitten useasti, kun johonkin lähdetään, niin se viedään äärirajoille, kuten tämänhetkinen fitness-buumi. Tärkeintä olisi kuitenkin, että siitä mitä tekee, niin myös nauttii ja tämä on yksi Taiston hienoista puolista. Se tarjoaa sopivaa haastetta kaikille, Pulli jatkaa.

Taiston finaalitapahtumaan on vapaa pääsy ja paikan päällä on lukuisia aktiviteetteja kisojen ja radan kokeilun lisäksi. Paikalla on myös lukuisia huippu-urheilijoita ja viihdemaailman tähtiä, joukossaan Taisto-radan epävirallista Suomen ennätystä (59s) hallussaan pitävä Talent Suomen voittaja MotoriikkaMiikka. Pulli aikoo hyökätä tapahtumassa ennakkoluulottomasti ennätyksen kimppuun.

– Se on kova tavoite, mutta totta kai sitä lähdetään yrittämään. Viimeksi vähän samantyylistä juttua pääsi kokeilemaan Intin apinaradalla ja sen jälkeen miettinyt miten hauskaa se olisi, muttei ole mahdollisuuksia. Nyt kun on, niin odotan innolla, Pulli vakuuttaa.

Kuka Taisto?

Taiston kantavana ideana on liikunnan ja ilon yhdistäminen nuorten näköisellä tavalla, yhteisöllisessä ilmapiirissä. Taisto on yläkoululaisille suunnattu rento ja raamikas lihaskuntokampanja, joka osoittaa treenaamisen olevan kaikkea muuta kuin tylsää! 

Tähän Suomen suurimpaan nuorten liikuntakampanjaan on osallistunut neljän vuoden (2012–2015) aikana jo yli 290 000 yläkouluikäistä nuorta.

Kampanja koostuu treenijaksosta sekä Taisto School Power -kilpailuista. Treenijakso haastaa kaikki yläkoululaiset, kuntotasosta riippumatta, kehittämään omaa lihaskuntoaan monipuolisten ja innostavien treenivinkkien avulla. Kampanja huipentuu Taisto–kilpailuihin, joissa kruunataan Suomen kovakuntoisin yläkoulu.

Lisätietoja