Pienten askelten ideaoppaasta löydät myös Onerva Oravan

9.4.2015

UUSI Pienten askelten ideaopas esittelee kehittämisaskeleita, jotka on kerätty Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman pilotointiin osallistuneilta yksiköiltä. Tutustu ja inspiroidu oman toiminnan kehittämiseen!

> Pienten askelten ideaopas 2014

Lue ja kokeile! Huomaat, kuinka pienillä oivalluksilla voidaan saavuttaa todella merkittäviä ja monin tavoin mielekkäitä muutoksia. Tässä poimintoja pilottien työstä:

Onerva Orava on leikkimielinen liikuntamaskotti 

Päiväkoti Kaislassa toimintaympäristöä haluttiin kehittää Lisää liikettä leikkimielellä -sloganin avulla, joka matkan varrella muuttui muotoon Liikettä loputtomiin. ”Kun liikuntaan innostavia elementtejä on esillä leikkitiloissa, lasten on helpompi tarttua liikuntaleikkeihin ja lisätä liikunnallisia elementtejä vapaaseen leikkiin.” Valloittava esimerkki arjen innostavista elementeistä on jokaisen tiimin oma liikuntamaskotti. Onerva Orava on muun muassa kirjoittanut kirjeen lapsille, Onervalla on myös oma liikuntavihko, liikuntakartta ja lukuisia vinkkikortteja. Eräs Onervan oikein hyvä päiväkotikaveri on Karri Kaniini. 


Pastillipedagogiikkaa Nappulamäen päiväkodissa 

Kehittämisaskeleena oli lisätä liikunnallisuutta mm. siirtymätilanteissa pastillinjaossa ruokailujen jälkeen. ”Rapukävelyssä ja kottikärrykävelyssä on kehitytty tosi paljon.”


Liikuntapäiväkoti Touhula Makasiinissa liikutaan liikuntaa ohjatessa

Kehittämisaskeleeksi valittiin liikunnallisen elämäntavan tukeminen aikuisen esimerkin avulla. Arjessa aikuiset mm. tekevät aamupiirillä lasten mukana aikuisten viikonpäiväjumppaliikkeet. ”Järjestämme joka kuukausi Touhuseikkailun perheille, jonka jälkeen on henkilökunnan vapaaehtoinen jumppailta.”