Liikkuvat äänet ratkaisevat

2.4.2015

Liikuntaan ja urheiluun liittyvä yhteiskunnallinen keskustelu on näiden vaalien alla ollut varsin runsasta. Liikkumattomuus, harrastamisen kustannukset ja liikunnan suhde kansantalouteen ovat olleet moneen otteeseen otsikoissa.

On ilahduttavaa, että liikunta- ja urheiluyhteisön pitkään esillä pitämät aiheet ovat nyt ylittäneet uutiskynnyksen valtakunnan mediassa laajasti. Muun muassa Helsingin Sanomat ja YLE ovat molemmat käsitelleet aihepiiriä ja lisääkin lienee vielä luvassa. Toivottavasti runsas uutisointi vaikuttaa myös siihen, millä perusteilla ja kriteereillä ihmiset miettivät ehdokas- ja puoluevalintojaan.

Liikuntapoliittista vaikuttamista on tehty niin äänestäjien kuin puolueidenkin suuntaan. Vaalien jälkeen painopiste siirtyy voimakkaammin hallitusohjelmaa kirjoittaviin puolueisiin.

Eduskuntavaaleihin liittyvää materiaalia on koottu yhdelle nettisivulle. Sieltä löytyvät niin #tuntipäivässä -videot, Valon, Olympiakomitean ja Paralympiakomitean yhteiset hallitusohjelmatavoitteet kuin suurta suosiota saavuttanut vaalikonekin. Vaalikoneeseen on vastannut 48 % ehdokkaista.

Tätä kirjoitettaessa eduskuntavaaleihin on 18 päivää aikaa. Ehdokkaat ja puolueet ovat loppusuoralla, maali häämöttää jo. Demokratian sankareita ovat kaikki, maaliintulojärjestyksestä riippumatta.

Laura Andersson
yhteiskuntasuhteiden erityisasiantuntija, Valo
040 751 7225 / laura.andersson(at)valo.fi