Vaihtoehtona aktiivinen kokoustila, vau!

19.3.2015

Haluamme tarjota ajanmukaisia kokouspalveluja asiakkaillemme, miksi tekisimme kokoustiloista vain perinteisiä ”Istu paikallasi, ole hyvä!” -tyylisiä? toteaa liiketoimintapäällikkö Anu Kärkkäinen Lahden Sibeliustalosta. Edelläkävijyyttä toteutetaan ennakkoluulottomasti tarjoamalla vaihtoehdoksi aktiivinen kokoustila.

Vesijärven rannalla sijaitsevan tunnetun konsertti- ja kongressikeskuksen aktiivisuusmylly sai vettä rattaisiin muutama vuosi sitten Liike elämään -hankkeen pilotoinnissa. 
– Liike elämään -hankkeeseen osallistuminen opetti työyhteisömme suuntaamaan ajatukset fyysisen aktiivisuuden huomioimiseen suunnitelmallisesti. Usein ajatellaan – ja niin mekin ennen ajattelimme – että kaiken ylimääräisen suunnittelu vie vain aikaa, mutta aktiivisempi arki tulee moninkertaisesti työvireenä ja innostuneisuutena takaisin, kertoo Kärkkäinen.

– Meillä oli hankkeessa kaksi päätavoitetta, pyrkiä arjen aktivoimiseen niin työssä kuin vapaa-ajalla ja vähentää istumista. Nyt 23 henkilön työyhteisössä tapahtuneet muutokset on helppo huomata. On muun muassa hankittu seisomatyöpisteitä ja ihmiset, jotka aiemmin eivät millään tavoin kiinnittäneet huomiota liikkumiseensa, ovat omaksuneet sen osaksi elämäänsä. Ja kun itse huomasimme, miten pienten asioiden muuttaminen lisää vireyttä, halusimme viedä asiaa eteenpäin.

Ergonomista, silti esteettistä

Erilainen 20–25-hengen kokoustila suorastaan houkuttelee pieneen liikuskeluun staattisen paikallaanolon sijaan. Tilassa on istuinpalloja, pystypöytiä ja jumppakeppejä. Technogymin istuinpalloista saatiin vinkki Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun kautta.
– Arvostamme sitä, että istuinpallot ovat ergonomisesti hyvin suunniteltuja ja esteettisesti fiksun näköisiä. Kalustekangaspintaisina ne voi tarvittaessa myös pestä. Istuinpallot eivät myöskään ole sähköisiä eivätkä siten kerää pölyä, joka harmittavasti siirtyisi kokousvieraiden vaatteisiin.

Uteliaina odotetaan juuri valmistuneen kokoustilan saamaa vastaanottoa. 
– Päätimme hinnoitella aktiivisen kokoustilan aivan samalla tavoin kuin muutkin tilat. Haluamme herätellä uteliaisuutta, tärkeintä on saada ihmiset kokeilemaan. Sen sijaan, että vain istut vaikkapa kahdeksan tuntia, istu terveellisemmin istumapallolla ja jaloittele välillä!

– Niin innostuneita itse olemme, että teimme istumapallosta myös jälleenmyyntisopimuksen oman lahjatavaramyymälämme kautta. Eli jos joku siihen oikein tykästyy, voi saman tien ostaa istuinpallon mukaan, hehkuttaa Kärkkäinen. Innostuksella on tapana tarttua.

Lue myös: Lahden Sibeliustalolle Suomen Aktiivisin työpaikka 2014 -kunniamaininta 

Liike elämään -hankkeen (2012–2015) tavoitteena on levittää henkilöstöliikunnan hyviä käytäntöjä ja niiden toteuttamista tukevaa osaamista ja työkaluja 15 liikunnan aluejärjestön kanssa.