Pohjois-Pohjanmaan alueelle liikunnan ansioristi ja – mitaleja

13.3.2015

PoPLin hallituksen jäsenelle, kehittämispäällikkönä Kuusamon kaupungilla työskentelevälle Pauli Miettiselle on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan ja urheilun ansioristi kiitokseksi muun muassa Liikkuva koulu – ohjelman eteen tehdystä työstä.

Vuodesta 2001 Kuusamon kaupungin palveluksessa työskennellyt Miettinen on tehnyt merkittävän työuran liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin parissa.

Lisäksi Pudasjärven Urheilijoiden toimijoista Paavo Ervastille, joka toimi mäkijaostossa sekä tapahtumissa myönnettiin ansiomitali kullatuin ristein ja tapahtumajärjestäjä Marko Koivulalle myönnettiin ansiomitali.

Ansioristit sekä -mitalit jakoi ministeri Carl Haglund henkilöille, jotka ovat aktiivisia paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä

Kaikkiaan Haglund myönsi 230 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 14, ansioristejä 76, ansiomitaleja kullatuin ristein 58 ja ansiomitaleja 82 kappaletta.

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

Lista (pdf) ansioristin ja -mitalin saaneista on luettavissa opetus- ja kulttuuriministeriön www-sivuilta.