Liikuntaseikkailu on maailmanvalloittaja!

20.1.2015

Tätä on odotettu ja nyt tämä on totta – 14 vuotta sitten Suomessa käynnistynyt Liikuntaseikkailu kansainvälistyy Muuvit Liikuntaseikkailuksi! Viihdyttävä ja terveellisiin elämäntapoihin ohjaava liikunnallinen oppimisympäristö siivittää vuoden 2015 seikkailua, kun sadat tuhannet koululaiset opettajineen 10:ssä eri maassa reissaavat nettiyhteisössä omilla kieliversioillaan. Liikuntaseikkailu on alakoululaisille tarkoitettu maksuton kampanja! Ota loikka kansainvälisyyteen – ilmoita luokkasi 6.2.2015 mennessä sekä osallistu arvontoihin

Kaikkien liikuntaseikkailuun 6.2. mennessä ilmoittautuneiden kesken arvotaan 25 kpl 200 € arvoisia Hippo välituntiliikuntasäkkejä sekä 30 kpl Viking Linen lahjakortteja. Ilmoittautumisen yhteydessä voit osallistua arvontaan ja saada Sonera Next Generation urheilijavieraan vierailemaan koulussanne keväällä 2015.

Ilmoita luokkasi seikkailuun tästä www.muuvit.com

Tuttu tavoite, uusi lupaus

Liikuntaseikkailun tuttu tavoite pysyy ennallaan: 0-6 lk. koululaisia opettajineen innostetaan liikkumaan tunti koulupäivän aikana ja vähintään toinen tunti vapaa-ajalla. Onnistuu! Se on Suomessa koettu jo tuhansissa koululuokissa. 
Tavoitteen saavuttamista voi helpottaa tekemällä kouluyhteisössä yhteinen Meillä on lupa liikkua! -liikuntalupaus, jolla vahvistetaan sekä asennetta että tekoja. 
Onko teillä lupa liikkua? Ottakaa Liikuntaseikkailun haaste vastaan! Sopikaa liikuntalupauksen tekemisestä ja tilatkaa valmis oheismateriaali netistä: Sporttikauppa.fi/liikuntalupaus

Explore the world

Minne seikkailu kuljettaa? Lähdetäänkö Suomi-neidon helmoista peräti Aasiaan?

Valitkaa omat seikkailureitit

0-3 luokille Suomi ja muut Pohjoismaat
4-5 luokille Eurooppa
6 luokille Aasia.

Aasiaan ei ole painettua karttaa vaan seikkailu tapahtuu suoraan nettiseikkailuna oppilaiden ja opettajien mobiililaitteiden avulla.

ja seurantatavat

Taso 1: Luokka laatii päivittäisen liikkumistavoitteen, jota seurataan liikuntakortteja rastittamalla.
Taso 2: Edellistä täydennetään merkitsemällä seikkailun eteneminen Suomen ja/tai Euroopan kartalle. 
Taso 3: Matkaa tehdään nettiseikkailuna, johon liittyy tehtäviä Suomessa, Euroopassa tai Aasiassa.
Taso 4: Liikuntaseikkailun nettiympäristö on käytössä ympäri vuoden, materiaaleja voi hyödyntää jatkuvasti.

Tämäkin on uutta: Nonstop-toteutus 9.3. alkaen

Opettajat ovat tervetulleita tutustumaan Liikuntaseikkailun uuteen nettiin 9.2.2015 alkaen. Toteuttamisen voi aloittaa 9.3. jälkeen luokalle sopivana ajanjaksona, joka voi kestää viikon tai vaikkapa kahdeksan viikkoa. Luokka ja opettaja päättävät pituuden! Suositeltava, koulun yhteisöllisyyttä mahtavasti edistävä vinkki on aloittaa seikkailu koko koulussa samaan aikaan. Yhteinen tekeminen ja toisten kannustaminen ovat aina olleet Liikuntaseikkailun sydäntä. Ja soveltaminen reilun pelin hengessä on aina sallittua. Kuten esimerkiksi se, että pienluokat ja pienet koulut voivat halutessaan kertoa päivittäin kuljetun matkan kahdella, jolloin reissu etenee sutjakkaammin.

Tätä kaikkea Muuvit Liikuntaseikkailu 2015 tarjoaa:

• Netissä opettajanhuoneen monipuolinen liikunnan lisäämisen ideamateriaali ja Liikuntaseikkailun ohjeet
• Ideoita istumisen tauottamiseen eli välipalaliikuntaan oppitunneilla
• Vinkkejä pareittain ja ryhmässä toteutettavaan välituntiliikuntaan 
• Valmiita alakoulun tuntimalleja liikuntatunneille ja liikuntakerhotoimintaan
• Tilattava Meillä on lupa liikkua -materiaali 
• Lisäksi luokka saa oppilaille liikuntaseikkailukortit, aikuisten liikuntaseurantakortit, opettajaoppaan, liikuntaseikkailukartat sekä vanhempien materiaalin.

Ilmoita luokkasi seikkailuun 6.2. mennessä www.muuvit.com

Lisätietoja:

Tero Ilonen, asiakaspalvelu, 
Muuvit Liikuntaseikkailu 
puh. 040 77 111 77 klo 9.00-15.30 välisenä aikana

Karita Toivonen
Asiantuntija, koulun liikunnallistaminen
koulu@valo.fi