Liikkeen lisääminen Suomen seuraavan hallituksen kärkitavoitteeksi

8.1.2015

Liikkeen lisäämisen on oltava Suomen seuraavan hallituksen kärkitavoite. Hallitusohjelmaan tulee kirjata, että liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden edistäminen otetaan huomioon kaikessa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja sisällytetään kaikkien hallinnonalojen toimintaan. Valo on valmistellut yhteistyössä Olympiakomitean ja Paralympiakomitean kanssa liikunta- ja urheiluyhteisön hallitusohjelmatavoitteet.

 

 Tunti päivässä – liikutaan kestävyysvaje kumoon!

 

 Lisää liikettä arkeen – tunti päivässä!

  • Liikuntalupaus jokaiselle lapselle: tunti liikettä kaikkiin koulupäiviin.
  • Liikunta huomioidaan sosiaali- ja terveyssektorilla nykyistä tehokkaammin ja järjestelmällisemmin hyvinvointia edistävänä välineenä.
  • Läpäisevän liikunnan periaatetta toteutetaan kaikkien hallinnonalojen yhteistyönä.

Liikunta ja urheilu yhdistävät suomalaisia

  • Huippu-urheilijoille ja huipulle pyrkiville luodaan eettisesti kestävät kansainvälisen tason valmentautumisen ja kilpailemisen edellytykset ottaen huomioon myös vammaishuippu-urheilun erityispiirteet.
  • Urheilua tavoitteellisesti harrastavien nuorten mahdollisuus opintojen ja urheilun yhdistämiseen taataan varmistamalla erikoislukioiden toimintaedellytykset.
  • Urheiluyhteisön Reilun Pelin periaatteita vahvistetaan sisällyttämällä rahapelirikos rikoslakiin ja selvittämällä mahdollisuudet dopingaineiden käytön kriminalisointiin.

Liikunta ja urheilu yhteisöllisenä voimana

  • Kansalaisjärjestöjen hallinnollista taakkaa kevennetään ja yleishyödyllisten yhteisöjen verovapaus säilytetään.
  • Vapaaehtoistoimintaan liittyvien määritelmien ja laintulkintojen yksiselitteisyydestä huolehditaan.Rahapelien yksinoikeusjärjestelmä säilytetään liikunnan, urheilun, tieteen, taiteen ja nuorisotyön toimintaedellytysten turvaajana.

Lisätietoa liikunta- ja urheiluyhteisön hallitusohjelmatavoitevalmistelusta

Kysy lisää: yhteiskuntasuhteiden erityisasiantuntija Laura Andersson, Valo (laura.andersson (at) valo.fi)