Raahen Arina Areena valmistui

24.11.2014

Raahen uusi Arina Areena on valmistunut. Harjoitushalliin päästiin harjoittelemaan ensimmäistä kertaa viime lauantaina 22. marraskuuta alkaen sen jälkeen, kun viranomaiset hyväksyivät ylipainehallin käyttövalmiiksi viime torstaina.

Uuden liikuntapaikan avajaiset järjestetään ensi perjantaina 28.marraskuuta kello 13.00 ja sinne ovat tervetulleita kaikki talkoisiin osallistuneet. Myös Areenasta mainostilaa ostaneille yrityksille on toimitettu avajaiskutsut ja myös urheilujärjestöjen ja potentiaalisten käyttäjien edustajia on kutsuttu avajaistapahtumaan. Luonnollisesti liikuntapaikan ylläpitäjä ja omistaja, Uimahallisäätiö osallistuu tilaisuuteen kuten kaupunginhallituksen kokouspiiriäkin.

Perjantain virallisten avajaisten lisäksi viikonloppuna pidetään Kaiken kansan avajaiset sunnuntaina klo 14 -16. Silloin kaiken ikäisillä on mahdollisuus osallistua urheiluvarusteissa urheiluseurojen toimintapisteisiin ilmaiseksi. Hallissa on tarjolla ohjatut toimintapisteet jalkapalloilun, pesäpalloilun, kahva kuula - voimistelun, saappaanheiton ja perinnelajien kokeiluun.

Raahelaisseurat ovat esittäneet kaupunginhallitukselle hallin kaukolämpöratkaisun avustamista. Kaukolämmön 42 500 euron liittymämaksu jäi pöydälle hallituksen ensimmäisessä käsittelyssä, mutta se ehtinee päätettäväksi joulukuussa.  Raahelaiseuroilla on tavoitteena saada kohtuullistettua yleishyödyllisessä liikuntapaikassa tuntihinnan kustannuspaineita osaltaan Raahen kaupunkikonsernin kanssa ja löytää koulukäyttöä lisääviä ratkaisuja.

Hallihankkeen seurarahoitusta organisoineen Raimo Seikkalan mukaan seurat ovat saaneet koottua 412 000 euron omarahoituksen. Se lahjoitetaan tulevalle omistajalle ja ylläpitäjälle, Raahen Seudun Uimahallisäätiölle. Seurat keräävät vielä lisää rahoitusta harjoitushallin sisäpuolisiin varusteisiin kuten lisämaaleihin, säilytystiloihin ja aloitusvaiheen kustannuksiin.  Rahoitusta kootaan lahjoituksilla, avustuksilla ja tarjoamalla yhteistyökumppaneille mainostilaa.

Lisätietoa vuoroista löytyy Uimahallisäätiön osoitteesta vesipekka.raahe.fi. Liikuntapaikan hinnaston mukaan ryhmän harjoitustunti maksaa muun muassa alle 18-vuotiaille 45 euroa, yli 18-vuotiaille 78 euroa ja ulkopaikkakuntalaisille 95 euroa arvonlisävero mukaan lukien.

Arina Areena Raahe on pituudeltaan 70 metriä ja leveydeltään 50 metriä. Liikuntapaikassa on FIFAN ja Pesäpalloliiton suositusten mukainen tekonurmialusta ja IAAF:n vaatimusten mukaisesti pinnoitettu 50 metrin juoksusuora. Ne soveltuvat jalkapallon, pesäpallon, yleisliikunnan ja yleisurheilun harrastamiseen. Tekonurmi sisältää naisten pesäpallokentän viivat ja virallisen 9v9-jalkapallokentän viivat.