Valon ja Yle Urheilun urheiluseuratoiminta -juttusarja saanut hyvin näkyvyyttä

21.11.2014

Suomalaista urheiluseuratoimintaa on esitelty tänä syksynä Yle Urheilun nettisivuilla ja Ylen Urheiluviikonlopun lähetyksissä. Parrasvaloihin ovat päässet myös arjen sankarit, jotka päivittäin pitävät Suomea liikkeessä arvokkaan työnsä kautta. Suomea ovat kiertäneet Yle Urheilun toimittaja Jussi Jäkälä ja Valon seuratoiminnan asiantuntija Sirpa Korkatti.

Kolmen Urheiluviikonlopussa esitetyn insertin lisäksi, juttusarjasta on julkaistu netissä kaiken kaikkiaan 19 artikkelia, jotka on huomioitu hyvin. Esimerkiksi viime perjantaina julkaistu nettijuttu, jossa seinäjokelainen yksinhuoltajaäiti haastaa NHL-kiekkoilijat talkoisiin, oli viime viikon luetuin Yle Urheilun netissä. Juttua on luettu yli 100 000 kertaa ja jaettu Ylen sivuilta suoraan yli 4500 kertaa.

Juttusarja huipentuu tammikuussa, jolloin Urheilugaalasssa palkitaan Vuoden urheiluseura 2014. Yle seuraa Uunopokaalin saapumista gaalasta seuran juhlittavaksi. Valon ja Yle Urheilun yhteistyön tarkoituksena on tuoda esille suomalaisen urheiluseuratoiminnan tämän hetken tilannetta, haasteita ja mahdollisuuksia. Urheiluseuratoiminta on isossa murroksessa, koska toimintaympäristö muuttuu nopeammin kuin koskaan aikaisemmin.

Juttusarjaa voi seurata:

Yle TV2 Urheiluviikonloppu

22.11. Pieksämäen Kuutit (yhteisöllisyys)

Tammikuussa Vuoden urheiluseura 2014

Esitetyt:

2.11. Jyväskylän Kenttäurheilijat JKU (nuorten harrastaminen)

8.11. Kouvolan jalkapalloseurat (seurayhteistyö)

15.11. Seinäjoen S-kiekko (kustannukset)

Yle ja Valo kiertueella