Oulun liikuntapaikkojen ilmaiskäyttö pois nuorilta?

25.7.2014

Oululaiset kampanjoivat nuorten ilmaisen liikunnan puolesta. Ilmaisuuden säilyttämistä vaativan adressin on allekirjoittanut yli 3 400 ihmistä. Taustalla on Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunnan esitys alle18-vuotiailta perittävistä liikuntapaikkamaksuista.

Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta lähetti oman ehdotuksensa ensi vuoden talousarvioksi eteenpäin Oulun kaupunginhallitukselle kesäkuussa 2014. Lautakunta aikoo tarkentaa säästötoimenpiteitä vuoden 2015 käyttösuunnitelman hyväksymisen yhteydessä syksyllä.

Kasvavassa Oulussa on käytettävissä sivistykseen ensi vuonna liki neljä miljoonaa euroa kuluvaa vuotta vähemmän.

Talousarvioon 2015 ja taloussuunnitelmaan 2016­–2017 on kirjattu esimerkiksi se, että jatkossa alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret eivät enää saisi käyttää kaupungin liikuntapaikkoja ilmaiseksi. Myös seniorikortin hinnan nostoa suunnitellaan.

Tähän asti nuoret ovat voineet käyttää kaupungin liikuntapaikkoja maksutta. Kaupunki on myös myöntänyt avustusta yksityisten liikuntapaikkojen käytöstä.

Kesäkuun lopulla avattua adressia kerätään verkossa adressit.com-sivustolla. Nimiä aiotaan kerätä 15.8. saakka,  minkä jälkeen adressi lähetetään vetoomuksena Oulun kaupungin johtaville viranhaltijoille, kaupunginvaltuutetuille ja sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsenille.

 
Juttulähde: Sanomalehti Kaleva

Raatin liikuntakeskus. Kuva:www.lvi-sasto.com