Padel - maailman nopeimmin kasvava urheilulaji

2.6.2014

Etenkin Espanjassa suosittu mailapeli, padel, kasvattaa suosiotaan myös Suomessa. Konkreettisesti tämä näkyy siinä, että tällä viikolla valmistuu kolme huipputason kenttää Suomeen aiemman 13 kentän lisäksi. Hauska koko perheen tai kaveriporukoiden yhteinen liikuntamuoto on aina vain helpommin harrastettavissa.

Padel on mailapeli, jossa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Se on sopiva laji etenkin kunnon kohottamiseen ja sitä pelataan lähes aina nelinpelinä. Padel yhdistääkin kuntoilun ja sosiaalisuuden hauskalla tavalla.

- Padel on keksitty Mexicossa, kun on lähdetty yhdessä piknikille ja haluttu tehdä myös muutakin kuin istuskella. Kyseessä on iloinen sosiaalinen peli, jota on kiva lähteä jengin kanssa pelaamaan. Liikunnan pitää olla vapaaehtoista, soveltua kaikille, ja olla hauskaa. Siihen padel on oiva laji, kuvailee pelin Suomeen 13 vuotta sitten tuonut Piukku Kopiloff.

- Aloituskynnys on todella matala. Kuka tahansa voi mennä pelaamaan. Säännöt ja ohjeet löytyy Padel.fi -sivustolta ja kaikissa paikoissa on mahdollisuus vuokrata mailoja käyttöön, Piukku jatkaa.

Lajin aktiivitoimija, supertehokas nainen, Piukku Kopiloff on ollut itse rakentamassa aikaisempia 13 kenttää. Uudet kolme kenttää on nyt ammattilaisten rakentamia.

- Sellainen yritys, joka on tehnyt muun muassa maailman World Tourin kentät Madridiin, on rakentanut nämä kolme uutta kenttää. Yksi valmistui viime lauantaina Kisakallion Urheiluopistolle ja kaksi kenttää valmistuu tänään Vihdin Nummelan Liikuntasampoon. Kentät ovat ulkokenttiä ja niissä on myös valot. Ne on aivan superhienot, iloitsi Kopiloff.

Vaikka padel onkin ensisijaisesti kuntoilupeli, niin siinä järjestetään myös kilpailutoimintaa. Suomen mestaruuksista pelataan elokuussa Jyväskylässä ja Kopiloffin toiveissa olisi saada edustajia Suomesta myös lajin MM-kisoihin vuonna 2015.

Kopiloff tietää myös, että monet muiden lajien ammattilaisurheilijat pelaavat padelia vapaa-ajallaan niin Suomessa kuin Espanjassakin.  Lajin Suomeen tuonut räväkkä nainen itse asuu ja pelaa padelia pääsääntöisesti juuri Espanjassa. Sekä siellä että Suomessa hän on itse päässyt pelailemaan padelia muun muassa nimekkäiden lumilautailijoiden ja jalkapalloilijoiden kanssa.

Lisätietoja:

Piukku Kopiloff, toiminnanjohtaja, puh. 050 548 1484,  

www.padel.fi