Oulun Hiihtoseura - Suomen paras hiihtoseura

28.5.2014

Oulun Hiihtoseura (OHS) on palkittu toisena vuonna peräkkäin maastohiihdon seuraluokittelun parhaana seurana Pohjola-maljalla. Palkitseminen tapahtui Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston kokouksessa ja ylimääräisessä Maastohiihto ry:n piirikokouksessa 24.5.2014 Kuopiossa.

Luokittelussa huomioidaan seurojen toiminta kaikilta osa-alueiltaan: nuorisotoiminta, huippu-urheilu ja harrastehiihto. Pääpaino luokittelussa on nuorisotoiminnalla, jonka osuus pisteytyksestä on puolet. Luokittelussa oli mukana tänä vuonna 363 seuraa.

Seuraluokittelun pisteytyksessä OHS sai pisteitä tasaisesti kaikilla sektoreilla. Seura palkittiin myös parhaana kilpa- ja huippu-urheiluseurana sekä parhaana harrastehiihtoseurana. Lisäksi OHS sai parhaan yleisen sarjan parisprinttiseuran Paavo M -pokaalin vuodeksi haltuunsa. OHS paransi merkittävästi pisteitään nuorisotoiminnassa viime vuoteen verrattuna. 

Luokittelupisteiden perusteella Oulun Kilpa-Veljet oli toimintaansa maastohiihdossa parantaneiden seurojen II-luokan paras. Kuusamon Erä-Veikot oli mäkihypyn ja yhdistetyn valioluokan kolmas.


Seuraluokittelu 2014 palkitseminen

 

Valioluokan parhaat seurat maastohiihdossa

1. Oulun Hiihtoseura

2. Ounasvaaran Hiihtoseura

3. Hollolan Urheilijat -46

4. Espoon Hiihtoseura

5. Huhtasuon Hiihto 2000


Valioluokan parhaat seurat mäkihyppy/yhdistetty

1. Lahden Hiihtoseura

2. Puijon Hiihtoseura

3. Kuusamon Eräveikot


Toimintaansa eniten parantaneet seurat maastohiihdossa

 

Valio-/ I-luokka 

1. Pyhäjärven Pohti

2. Lahden Hiihtoseura

3. One Way Pro Team

 

II-luokka

1. Oulun Kilpa-Veljet

2. Kaustisten Pohjan-Veikot

3. Oravais IF

OHS:n puheenjohtaja Veikko Anttonen (oik.) ja maastohiihtojaoston puheenjohtaja Tuomo Kiviniemi kävivät viikonloppuna Kuopiossa pokkaamassa seuralleen parhaan seuran Pohjola-maljan. Kuva: hiihtoliitto.fi