Valo ja ebookers vähentävät suomalaisen urheiluväen matkakuluja

22.5.2014

Lasten ja nuorten urheiluharrastukset ovat viime vuosina kallistuneet huomattavasti. Erityisesti matkakulut ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön tutkimuksen mukaan yksi merkittävistä kulueristä. Valon ja matkatoimisto ebookersin tuoreen yhteistyösopimuksen tarkoituksena on pienentää urheilijoiden ja joukkueiden matkakuluja merkittävästi.

Opetus- ja kulttuuriministeriön huhtikuussa julkaiseman tutkimuksen mukaan lasten ja nuorten harrastustoiminta on viimeisen 10 vuoden aikana kallistunut lähes kolminkertaiseksi. Erityisesti kilpaurheiluun tähtäävässä nuorten harjoittelussa on matkakulujen kasvu ollut huomattavaa. Arvioiden mukaan suomalaisen urheilun yhteenlasketut matkakulut ovat vuositasolla tällä hetkellä noin 24 miljoonaa euroa.

Valon ja ebookersin uusi yhteistyösopimus hyödyttää koko suomalaista urheiluväkeä. Matka-alennuksiin ja matkatoimistopalveluihin ovat oikeutettuja kaikki suomalaiset lajiliitot, urheiluseurat sekä yksittäiset urheilijat. Edut koskevat laajasti myös muuta urheilumatkailua, kuten fanimatkoja.

Valon kaupallinen johtaja Jarno Kukila myöntää, että lasten ja nuorten urheiluharrastuksiin liittyvien kulujen kasvu on ongelma, jota ei ratkaista hetkessä.

- Olemme kuitenkin valmiita vastaamaan haasteeseen yhteistyökumppaneidemme kanssa. Yksittäiset sopimukset eivät vielä ratkaise koko ongelmaa, mutta olemme erittäin tyytyväisiä ebookers-yhteistyön alkamisesta ja sitä kautta ongelmaan puuttumisesta, Kukila toteaa ja jatkaa.

- Kulujen nousu on yleisesti tiedostettu fakta ja sen seurauksena puhetta tuntuu piisaavan. Uskomme, että nopea reagointi ja konkreettiset teot auttavat parhaiten koko urheilun kenttää.

 

Lisätietoja:

www.sport.fi/matkat

Valon kaupallinen johtaja Jarno Kukila 050 435 0859, jarno.kukila@valo.fi

ebookersin Suomen markkinointipäällikkö Aki Juusola 0400 205929, Aki.Juusola@ebookers.com