PoPLin kevätkokous 2014

15.5.2014

Aurinkoisena kevätiltana 14. toukokuuta Sammonkadun liikuntatalolle saapui vajaat parikymmentä osanottajaa, joista 11 oli täysivaltaista jäsenyhteisöjen valitsemaa kokousedustajaa.

Tuttuun tapaan avaussanat lausui PoPLin puheenjohtaja Seppo Sammelvuo. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Oulun Golfkerhon puheenjohtaja Jukka Rissanen.

PoPLin toimintavuotta 2013 ja tilinpäätöslukemia esitteli PoPLin aluejohtaja Esko Hassinen. Taloudellinen tilanne toimintavuonna oli haastava. Talouden perustana oli veikkausvoittovaroista OKM:ltä saatu avustus. Muita tärkeitä tulonlähteitä olivat osanottomaksut, yhteistoimintasopimukset, Pohjois-Pohjanmaan liiton kehittämisavustus, eri hankeavustukset sekä toimisto- ja/tai taloushallinnon jäsenpalvelusopimukset.

Vuoden 2013 tulos oli -19.508,28 euroa. Liikevaihto vuonna 2013 oli noin 596 000 euroa. Taloustilanteen kehittymiseen vaikutti etenkin Nuoren Suomen koulutusavustusten loppuminen ja  Eikka-liikunta-auton hankkiminen ja toimintakuntoon varustelu. Eikan hankinta on jo ensimmäisenä toimintavuotenaan osoittautunut todella oikeaksi ja siihen sijoitettu investointi tuottaa pääomansa takaisin jo 3-4 vuodessa.

Toimintavuoden lopussa 2013 PoPLin jäseninä oli 139 urheiluseuraa, 12 valtakunnallista tai alueellista urheilu- ja liikuntajärjestöä, 13 kuntaa ja kaksi säätiötä.


PoPLin toimintakertomus ja tilinpäätös 2013 (pdf)

 
PoPLin aluejohtaja Esko Hassinen toimi kokouksen sihteerinä. Puheenjohtaja Seppo Sammelvuo lausui kokouksen avaussanat.
Kokousta johti Oulun Golfkerhon puheenjohtaja Jukka Rissanen.