Kahdeksan Pohjois-Pohjanmaan koulua mukana Taiston aluekilpailuissa

14.3.2014

Limingan, Iin, Oulun ja Raahen kouluja on selvinnyt mukaan Taisto School Power -aluekilpailuvaiheeseen. Aluekilpailut järjestetään maalis-huhtikuun taitteessa. Taisto huipentuu toukokuussa järjestettävään finaaliin. Aluekilpailut ja finaali televisioidaan YLE TV2 -kanavalla.

Taisto on yläkoululaisille suunnattu lihaskuntokampanja, johon tänä vuonna osallistui 78 500 oppilasta 334 koulusta. Treenijaksot ovat nyt päättyneet ja on kilpailun aika. Kampanjan huipentuma on Taisto School Power –kilpailu, jossa kisataan Suomen kovakuntoisimman yläkoulun tittelistä. Tittelin on kahtena edellisvuotena vienyt nimiinsä Liperin koulu.

 
Koulukohtaisista karsinnoista aluekilpailuihin on kutsuttu 72 karsinnan parasta koulua. Pohjois-Pohjanmaalta aluekilpailuihin ovat selvinneet Tupoksen yhtenäiskoulu (Liminka), Valtarin koulu (Ii), Jokirannan koulu (Kiiminki), Pattasten koulu (Pattijoki), Kastellin koulu (Oulu), Pohjankartanon koulu (Oulu), Merikadun koulu (Raahe) ja Liminganlahden yhtenäiskoulu (Liminka). Aluekarsinnat käydään näiden koulujen osalta 1.4. Jyväskylässä.
 
Aluekarsinnoista jatkaa 12 joukkuetta 9.5.2014 käytävään finaaliin. Taisto School Power –kilpailua pääsee seuraamaan televisiosta huhtikuun lopulla YLE2-kanavan Galaxi-ohjelmassa. Kilpailun tsemppareina toimivat Iina Kuustonen, Matti Mattson, Krista Siegfrids ja Eva Wahlström.
 
 
Kilpailusta lisää Taiston nettisivuilta.

 

Kuva: Taisto School Power