Raahen harjoitushallia vauhditetaan rahankeräyksellä ja urheilumainonnalla

29.1.2014

Raahelaisseurat ovat koonneet harjoitushallin rakentamista varten 298 000 euron rahoituspaketin hallimainosten myynnin, rahankeräysluvan ja talkootöiden täsmentämisen avulla. Nyt paikallisten seurojen tulee kerätä vielä 52 300 euroa hankesuunnitelman mukaisesta 350 000 euron lahjoitussummasta.

Rahan kerääminen yksityishenkilöiltä tuli mahdolliseksi, kun Oulun poliisilaitos myönsi hankkeelle rahankeräysluvan Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen 20.1.-31.12.2014 osoitteen www.fcraahe.fi ohjeistuksen mukaan. Kampanjassa voi lahjoittaa halliin yhden tai useamman neliön haluamastaan kohdasta pelikentältä.

Myös harjoitushallin mainosmyynti eteni huomattavasti, kun tammikuussa Osuuskauppa Arina, Raahen kaupunki, Raahen Uimahallisäätiö sekä 21 paikallisen seuran ja järjestön hallihanke sopivat markkinointiyhteistyöstä. Sopimuksen mukaan osuuskauppa saa nimetä Raahen Koivuluotoon nousevan harjoitushallin vuoteen 2024 saakka ja hallia kutsutaan avauksesta alkaen nimellä Arina Areena Raahe.

Harjoitushallin yhteistyöryhmän koollekutsujan Raimo Seikkalan mukaan  Osuuskauppa Arina on merkittävällä tavalla vauhdittamassa uuden liikuntapaikan rakentamista Uimahallin hiekkakentälle vuonna 2014. Arina Areena tulee olemaan kuntoilijoiden, kilpaurheilijoiden, ikäihmisten ja opiskelijoiden harrastus- ja kilpailupaikka. Halli on tarvittaessa laajennettavissa erillisenä hankkeena kokoon 70 x 112 metriä harjoitusvuorojen kysynnän kasvun myötä.

Paikallisten 21 seuran ja järjestön 350 000 euron rahoituspaketin lisäksi kaupunkikonserniin kuuluva Raahen Seudun Uimahallisäätiö on päättänyt 100 000 euron investoinnista liikuntapaikkaan ja  sen toimintojen ottamisesta vastuulleen. Lisäksi  Raahen kaupungilta odotetaan  50 000 euron avustusta areenan rakentamiseen ja Pohjois-Pohjanmaan ELY:ltä 70 000 euron valtionavustusta.

Mainossopimusten ja UEFA:n HatTrick-avustusehtojen  mukaan tavoitteena on rakentaa harjoitushalli tänä vuonna  30. syyskuuta mennessä. Hankkeen kustannusarvio on 498 000 euroa.

Havainnekuva ylipainehallista. Kuva: Tuomo Vesala, Kauhajoki