Urheilevat nuoret tarvitsevat lisää tietoa nuuskan haitallisuudesta

31.5.2013

Tuoreen tutkimuksen mukaan nuuskan käyttö on lisääntynyt nuorten keskuudessa. Erityisesti nuuskaa pidetään urheilevien nuorten suosimana päihteenä. Monet urheilevat nuoret eivät edes miellä, mitä vaikutusta nuuskan käytöllä on terveydelle ja itse urheilusuoritukselle. Nuuskaa ei välttämättä mielletä päihdeaineeksi. Riippuvuus nuuskaan syntyy helposti.

Valo vetoaa urheilevien nuorten kanssa tekemisessä oleviin mm. valmentajiin, ohjaajiin, seurajohtajiin ja lajiliittoihin nuuskan käytön välttämiseksi. Esimerkiksi Jääkiekkoliitto on toteuttanut aiheesta kampanjoita. Liiton nuorisopäällikkö Turkka Tervomaa sanoo, että Jääkiekkoliitto ei hyväksy nuuskan käyttöä.  Tuore selvitys myös vahvistaa, että toimenpiteitä tarvitaan. Tervomaa korostaa aikuisten vastuuta nuorten terveellisten elämäntapojen edistämisessä.

Valo on toteuttanut tutkimuksen yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Savuton pääkaupunkiseutu ry:n kanssa.

”Käyttökelpoista tietoa tarvitaan lisää nuorten neuvontaan seuroissa ja seurojen omia linjauksia. Hyvä lähtökohta on, että ´meidän urheilutiloissa ja tapahtumissa ei nuuskata´”, sanoo asiantuntija Eila Alaja Valosta.
 

Linkki tutkimustiedotteeseen: http://www.cancer.fi/tiedotteet/?x33745=90318658
 

Lisätietoa: 
Asiantuntija Eija Alaja, Valo, puh. 0400 617 531, eija.alaja@valo.fi

Tutkija Sanna-Mari Salomäki, viestinnän tutkija ja asiantuntija, Aurera Oy, 040 848 4948

Juttulähde: www.valo.fi