Raahe päätti syksyn urheilu- ja liikuntafoorumikierroksen

15.10.2012

Kaikkiaan seitsemällä paikkakunnalla järjestetty foorumi oli osa PoPLi:n syksyllä 2012 alkanutta On PoP Liikkua -tapahtumaa.

Raahen Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitiloissa 11.10.2012 pidetyn urheilu- ja liikuntafoorumin teemoja:

  • Suomi - Maailman liikkuvin urheilukansa v.2020 – Utopiaa?
  • Suomi - Kansainvälisesti menestyvä urheilumaa v.2020 – Miten?
  • Kunnan johdon näkemys Raahen liikunnan ja urheilun tulevaisuudesta
  • Kunnallisvaaliehdokkaiden paneeli

Tilaisuuden aluksi Raahen sivistystoimenjohtaja Ritva Mattila muistutti taloudellisista realiteeteista, jotka eivät anna mahdollisuuksia rönsyilyyn. Mattila vetosi yhteistyöhön seurojen kanssa ja yhteisen näkemyksen tärkeyteen. - Yhtä aikaa kaikkea ei kaikkea voi saada, Viittasi Mattila keskusteluun sisäliikuntahallista Rännärin ja Raahelan korjausten varjossa.

Myös liikuntalautakunnan puheenjohtaja Pertti Poukkula valaisi Vihannin ja Raahen yhteensä 820 000 euron budjettia. Rahaan nähden Poukkula arvioi Raahen liikuntapalvelujen olevan hyvällä tasolla, mutta tulevilla päättäjillä on riittävästi työmaata jo nykytason ylläpitämisessä.

Pikkulahden alueen asuntorakentaminen oli esillä useissa puheenvuoroissa. Vaalipanelisteista niin vasemmistoliiton Alpo Ohenoja kuin perussuomalaisten Jorma Romppanenkin vastustivat asuntojen rakentamista Pikkulahdelle. Keskustan Kauko Lumiaho, demarein Paavo Törmi ja kokoomuksen Virve Hautamaa eivät lähteneet väittelyyn. Lähiliikuntapaikkojen merkitystä ja yhteistyötä seurojen ja kyläyhdistysten kanssa korostivat niin yleisö kuin panelistit.

-Liikkuvat äänet ratkaisevat, muistutti tilaisuuden järjestäjätahon Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan aluejohtaja Esko Hassinen vaalipaneelin alkuun täsmentäen kuitenkin, ettei kyse ole puolueesta toiseen liikkuvista äänistä, vaan liikuntaa arvostavista kansalaisista. Tilaisuuden lopuksi Esko Hassinen myös kehotti käyttämään äänioikeutta lähestyvissä kunnallisvaaleissa sellaisen ehdokkaan hyväksi, joka tukee liikuntaa sen eri muodoissa.

Lähde: Kristiina Tuikkala/Raahelainen 13.10.2012

Lisätietoja foorumeista antaa PoPLi:n aluejohtaja Esko Hassinen 0400 364642, esko.hassinen(ät)popli.fi

sekä kehittämispäällikkö Juha Haajanen 050 543 6366, juha.haajanen(ät)popli.fi

 

Sivistystoimenjohtaja Ritva Mattila