Harrastushaku on ilmainen keino oman lajin markkinointiin!

4.10.2012

Ilmaisen Harrastushaku -palvelun tavoitteena on ohjata lapset, nuoret ja aikuiset harrastusten pariin helpommin ja saada ihmiset liikkumaan. Lisäksi palvelun tavoitteena on saada näkyvyyttä seurojen ryhmille eri kanaviin.

Harrastushaun avulla palvelun käyttäjä voi löytää itseään kiinnostavaa harrastustoimintaa yhdestä paikasta, yhden hakupalvelun avulla. Palvelun avulla seuran ja sen eri harjoitusryhmien tiedot saadaan näkymään useisiin kanaviin: seuran omille verkkosivuille, lajiliiton sivuille ja lisäksi osoitteessa www.yhdistystieto.fi/harrastushaku. Myös suuret kaupungit ovat olleet kiinnostuneita palvelusta, joten jos palvelu otetaan hyvin vastaan, jatkossa seuran toimintaa voidaan markkinoida Harrastushaun avulla myös esimerkiksi kaupungin tai kunnan nettisivuilla.

”Harrastushaku on juuri uudistettu, joten sen markkinointia ollaan vasta aloittamassa. Lähtökohdat ovat kuitenkin hyvät, sillä sen käyttö on helppoa ja nopeaa sekä seuralle, lajiliitolle että harrastusmahdollisuuksista kiinnostuneelle käyttäjälle. Palvelu on uudistuksen myötä täysin ilmainen, joten se kannattaa ehdottomasti hyödyntää ja ottaa käyttöön!”, Vendela Pento SLUnetista suosittelee.

”Harrastushaun avulla ihmiset löytävät jatkossa harrastusmahdollisuudet helposti yhdestä paikasta. Lajiliitto saa tehokkaan tavan kerätä ja julkaista seurojensa harrastusmahdollisuudet. Seura puolestaan saa näkyvyyttä sekä uusia harrastajia. Kokoavalle harrastuspalvelulle on selkeästi tarvetta, joten toivomme laajaa kiinnostusta sekä lajiliittojen että seurojen suunnasta”, Pento sanoo.

Seurat voivat ottaa palvelun käyttöön, vaikka heidän lajiliittonsa ei sitä vielä käyttäisikään. Palvelun voi myös ottaa käyttöön kuka tahansa joka tarjoaa jonkinlaista harrastustoimintaa, eli kalenteriin on mahdollista lisätä myös muita aktiviteetteja kuin seurojen järjestämiä.

”Toivomme että lajiliitot aktivoituisivat ripeästi, loisivat oman kanavansa omille seuroilleen ja markkinoisivat Harrastushakua edelleen seuroilleen. Palvelu rakennettiin urheiluseuroille nimenomaan, joten luonnollisesti toivomme että he löytävät tämän ilmaisen markkina-kanavan”, Vendela sanoo.

Jos kiinnostuit Harrastushausta, voit kysellä lisää Optinetilta, osoitteesta asiakaspalvelu@yhdistystieto.fi.

Voit tutustua palveluun myös täällä: www.yhdistystieto.fi/harrastushaku.

LUM 12/12, SLU.fi.

Kuva: Kiekko-Haukat 96 ry