Haukiputaan Pallo mukana Suomen Palloliiton hallinnoimassa ”Hyvinvointia ja osaamista liikunnan avulla 2” –hankkeessa

12.3.2012

Euroopan Sosiaalirahaston tukeman hankkeen tavoitteena on synnyttää uudenlaisia malleja liikunta- ja hyvinvointipalvelujen järjestämiseksi kaikenikäisille.

Liikuntakoordinaattori Mirka Jutilan terveisiä

"Hyvinvointia ja osaamista liikunnan avulla 2" -hanke on pyörähtänyt mukavasti käyntiin. Syksy meni koneistoa käynnistellessä ja toimintaa suunnitellessa, nyt keväällä on kaasun painamisen aika. Määränpää saavutaan 31.7.2013 hankkeen päättyessä. Tavoitteena on, että tästä matkasta jää paljon mukavia muistoja, hyviä "reittivalintoja", uusia ideoita ja yhteistyötahoja sekä aloitetun matkan jatkuminen tulevaisuudessa ainakin jossakin muodossa hankkeen päätyttyäkin.

Toimintaa on laajennettu jalkapallon kilpa- ja harrastetoiminnasta kaikenikäisille suunnattuihin liikunta- ja hyvinvointipalveluihin, mikä on hankkeen perimmäinen tarkoituskin. Toimintaa on järjestetty ja suunniteltu päiväkoti-ikäisille erilaisten tapahtumien muodossa. Alakoululaisille pyörii kerran viikossa iltapäiväkerho Haupa-hallilla, yläkoululaisille on välituntiliikuntaa sekä muutoin kouluaikana ja koulun jälkeen tapahtuvaa liikuntaa. Lisäksi koululaisille suunnattua toimintaa laajennetaan muutoinkin. Nuorille järjestetään liikuntahetkiä ja kerrotaan terveyden edistämisestä sekä ruokailun, levon ja liikunnan merkityksestä. Kunnan työntekijöille pidetään tyhy-ryhmää ja kaikille kuntalaisille viikottain kokoontuvia liikuntaryhmiä. Yritysten ja kunnan henkilöstön virkistyspäiviä on suunnitteilla ja jo järjestettykin. Kesällä tempaistaan kaveri- ja työporukoille suunnatun firmafutiksen merkeissä ensimmäistä, muttei toivottavasti viimeistä kertaa. Inbody-mittauksia ja luentoja on myös luvassa.

Tavoitteena on, että kukin järjestämämme liikunta- ja hyvinvointipalvelu tarjoaa erilaisia hyvinvoinnillisia ulottuvuuksia, virkistystä, elämyksiä, tukea, yhteishengen ja yhteisöllisyyden kasvattamista sekä innostusta liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Uusien toimintatapojen lisäksi itse seuran toimintaa kehitetään myös. Seuraan on laadittu terveyden edistämisen toimintasuunnitelma, jonka tarkoituksena on olla työkalu seuran toimijoille ja junioreiden vanhemmille urheilullisen elämäntavan tukemiseksi. Myös viestinnän kehittämiseen panostetaan kevään aikana uudistettavien nettisivujen ja jo perustettujen seuran virallisten facebook-sivujen muodossa. Turvallisuussuunnitelma ja muut tärkeät asiakirjat laitetaan ajantasalle. Yhteistyöverkostoa laajennetaan ja uusia kumppanuuksia luodaan, sillä seuran etu ei ole käpertyä vaan verkostoitua.

Miten tämä kaikki näkyy sitten seuran joukkueille ja muille toimijoille? Lyhyellä tähtäimellä jäsenetuina ja uusina jäseninä, erilaisina tempauksina, mahdollisuutena hyödyntää uudenlaista liikuntaosaamista joukkueiden tai ns. siviilityön kautta sekä seuran viestinnän ja hallinnon kehittymisenä. Pitkällä tähtäimellä puolestaan taloudellisen tukijalan muodossa, päätoimisuuden vahvistumisena, näkyvyyden lisääntymisenä sekä yhteistyöverkkojen vahvistumisena. Ollaan toistemme voimavaroja ja kehitetään yhdessä seuran toimintaa jatkossakin!

”hanketyö on organisointia ja ohjausta” kertoo Mirka Jutila