Kasva Urheilijaksi -palvelu innostaa lapsia ja nuoria urheilijan polulle

11.10.2011

Palvelun ensimmäinen tuote on yksittäiselle käyttäjälle ilmainen testistö, minkä avulla lapsi ja nuori voi testata urheilullista tasoaan.

Annettavan testipalautteen tavoitteena on innostaa ja ohjata harjoittelua sekä laajemmin ottaen kokonaisvaltaista urheilijaksi kasvua. Testauksen kohteena ensivaiheessa ovat monipuolinen harjoittelu ja liikunta, urheilulliset elämäntavat (harjoittelu, uni, ravinto) ja myöhemmin myös sisäinen motivaatio. Tähän kokonaisuuteen rakentuu 3-4 testiä: ominaisuus-, elämänrytmi-, motivaatio- ja mahdollisesti myös taitotesti. Tällä hetkellä palvelun käyttäjällä on mahdollisuus tehdä elämänrytmitesti ja ominaisuustesti.

KENELLE palvelu on tarkoitettu?

Kasva Urheilijaksi -palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti kilpaurheilusta innostuneille 11-15 -vuotiaille, mutta kuka tahansa voi ottaa palvelun käyttöönsä. Yli 16.5 -vuotiaille käytössä on ainoastaan elämänrytmitesti.

Toisena tärkeänä palvelukokonaisuuden kohderyhmänä ovat urheilevan lapsen ja nuoren vanhemmat. Tavoitteena on, että järjestelmän avulla vanhempien kiinnostus ja tietotaso oman lapsensa urheilua kohtaan lisääntyy. Palautejärjestelmässä vanhemmilla on mahdollisuus seurata testituloksia ja palautteita sekä kannustaa ja kommentoida urheilijan ”suorituksia”.

Kolmas, erittäin keskeinen kohderyhmä, on lasten ja nuorten valmentajat ja ohjaajat. Testien ja palautejärjestelmän avulla valmentaja saa tietoa urheilijan vahvuuksista ja kehityshaasteista, kehittymisestä ja täten välillisesti myös oman valmentamisensa toimivuudesta.

Urheilukavereiden merkitys lasten ja nuorten urheilussa on aivan keskeinen. Palautejärjestelmässä urheilukaverit on huomioitu sosiaalista mediaa hyödyntäen. Palautejärjestelmään kavereiksi kutsutut voivat kommentoida, kannustaa ja haastaa toisiaan.

Tutustu palvelun kotisivuihin >