Suomen Paralympiakomitean Avoimet ovet -hanke käynnistyy elokuussa

28.4.2020

Hankkeessa halutaan antaa ”eväitä” urheiluseuroille vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien harrastajien mukaan ottamiseen. PoPLi on yksi hankkeen yhteistyökumppaneista.

Suomen Paralympiakomitean koordinoima ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kolmivuotinen Avoimet ovet -hanke käynnistyy elokuussa 2020.

Suomesta löytyy runsaasti esimerkillisiä urheiluseuroja sekä edistyksellistä työtä tekeviä lajiliittoja. Tarkoitus on jakaa ja jalostaa jo hyviä olemassa olevia käytäntöjä.
 
Hanke toteutetaan yhteistyössä 11 liikunnan aluejärjestön kuten PoPLin, sekä viiden lajiliiton kanssa. Lajiliitoista mukana ovat Suomen Hiihtoliitto, Suomen Palloliitto, Suomen Salibandyliitto, Suomen Taekwondoliitto, Suomen Uimaliitto ja Suomen Voimisteluliitto.
 
Hankkeeseen ovat tervetulleita myös sellaiset urheiluseurat, joiden lajiliitto ei kuulu hankkeen yhteistyölajiliittoihin. Lajiliittokumppaneiksi hankkeeseen on valikoitu niin yksilö- kuin joukkuelajien lajiliittoja sekä inkluusiotyössään jo pitkällä olevia ja kokemattomampia liittoja.
 
Ajatuksena on, että seurat pääsevät oppimaan toisiltaan yli lajirajojen. Mukana on urheiluseuroja, joissa on jo ollut toimintaa erityisryhmille. Kokeneemmat voivat sparrata niitä, jotka ovat vielä lähtökuopissa.
 
PoPLin roolina on koota alueensa kiinnostuneet seurat yhteen ja muodostaa niistä toisiaan tukeva verkosto. Tavoitteena on edistää vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden mukaan tuloa seuratoimintaan. Lisäksi hankkeen tavoitteena on saada uusia seuroja mukaan Paralympiakomitean Löydä oma seura -palveluun, johon on koottu vammaisurheilu -ja liikuntatoimintaa järjestäviä tahoja valtakunnallisesti.
 
Tule siis rohkeasti mukaan ja ota yhteyttä
 
Aija Saari                                                  
Tutkimuspäällikkö puh 040 506 4208
aija.saari@paralympia.fi                            
Nina Peltonen
Lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija puh. 050 400 1532
nina.peltonen@paralympia.fi
Sari Kuivas
Alueellinen yhteyshenkilö puh. 0400 285530