Maailman liikkuvin urheilukansa

28.6.2011

PoPLi:n aluejohtajan Esko Hassisen kolumni luettavissa 28.6. jaetusta Forum24 -kaupunkilehdestä.

Maailman liikkuvin urheilukansa

Tämän tarinan otsikko sisältyy Suomen Liikunta ja Urheilu –yhteisön visioon 2020. Tavoite on vähintäänkin haastava – olivat mittarit mitkä tahansa. Tavoitteena on lisätä yksilöiden ja yhteisöjen fyysistä ja yhteisöllistä aktiivisuutta. Liikunta ja urheilu on jo nyt ja tulee olemaan entistä laajempaa kansalaistoimintaa. Kansalaistoimintaa, joka on järjestäytynyttä tai järjestäytymätöntä. Tärkeintä siinä on liikunta.

Kaikki me tiedämme liikkumisen hyvät puolet. Kun kunto paranee, jaksamme paremmin työssä tai koulussa. Se antaa harrastajalleen mielihyvää ja tyydytystä. Sitä voi tehdä vapaa-ajanharrastuksena tai huippusuorituksia tavoitellen. Näitä kokemuksia me voimme kertoa ja kuulla mielin määrin.

Mutta miten me saamme siirrettyä ja tartutettua nämä kokemukset ihmisiin,  jotka eivät vielä ole sitä kokeneet? Liikunnan ja urheilun ilo ja elämyksellisyys, sen yksilöllinen ja yhteisöllinen merkityksellisyys – se jokin, joka saa ihmisen liikkumaan ja urheilemaan.

Urheiluseuroissa liikkuu noin 1,1 miljoonaa suomalaista. Silti suurin osa kansasta ei kuulu urheiluseurojen säännölliseen toimintaan. Näistä ihmisistä liikkuu eri ryhmissä ja yksin kohtuullinen osa, mutta paljon on vielä säännöllisen liikunnan ulkopuolella..

Lue koko kolumni 28.6. ilmestyneestä Forum 24 -lehdestä. Juttu luettavissa myös lehden nettiversiossa.

Esko Hassinen