Matin toimistossa rakennetaan vaikka liikuntahalli – PoPLin kanssa järjestetty kuntakysely sai aikaan kuntalaisaloitteen

13.11.2019

Pyhännän uusi liikuntasalin lisäosa otettiin käyttöön.

Pyhännän vapaa-ajan ohjaaja Matti Saarasen toimiston ulko-ovessa lukee ”Matin toimisto”. Se on lämminhenkinen ja kutsuva kyltti, joka kertoo koko kunnan tavasta toimia. Ovet ovat avoinna ja työntekijät ovat helposti lähestyttäviä. 

Tänä vuonna Matin hymy on ollut herkemmässä kuin aikaisemmin. Pitkä projekti saatiin päätökseen ja Matti sai esitellä tyytyväisenä työn tulokset PoPLin aikuisliikuntapäällikkö Ilkka Kurttilalle. Liikuntahallin laajennusosa kohosi Matin toimiston viereen ja on nyt otettu käyttöön. Tilaa uuteen saliin tuli lisää lähes 350 neliötä ja kuntosaliin 150 neliötä.

Hetkessä ei Pyhännälläkään liikuntahalli nouse, vaikka kunta on tunnettu rakennusteollisuudestaan. Koko tarinan alku juontaa aina vuoteen 2012. PoPLilla oli tuolloin käynnissä maakunnallinen hyvinvointiprojekti, jonka osana kartoitettiin mukana olevien kuntien asukkaiden tarpeita ja toiveita liikunnan kehittämiseksi. Pyhännällä kyselyn yksi keskeisimmistä tuloksista oli tarve uuden liikuntasalin rakentamiseen. Siitä Matti sai pohjaa esitykseen kunnan luottamushenkilöille. ”Siitä prosessi eteni suhteellisen kivuttomasti eteenpäin”, Matti kertoo esitellessään uutta liikuntasalia.

Nyt valmistunut sali on täysimittainen muun muassa salibandyn ja futsalin pelaamiseen. Salin voi jakaa kolmeen lohkoon, joten tämänhetkiseen tilanteeseen tilat ovat Matin mukaan riittävät Pyhännän kokoiselle kunnalle. Lisäksi käyttöön otettiin uusi kuntosali.

Pyhännän kunta tuottaa tehokkaasti palveluita asukkailleen. Kunnan järjestämiin liikuntaryhmiin osallistuu viikottain keskimäärin 15 % kunnan asukkaista. Se ei joka paikassa onnistuisi. ”Tämä on meillä luontainen tapa toimia”, Matti kommentoi. Kerhoja vetää Matti ja toinen koko kunnan monitoimiosaaja Riikka Teeriaho.

Matin toimiston tapa toimia oman kunnan asukkaiden kanssa on toimiva. Vinkkinä kerrottakoon vielä se, että Matin kanssa yhteistyö toimii myös muiden paikkakuntien urheiluseurojen kanssa. Juniorijoukkueet esimerkiksi salibandysta ja jalkapallosta ovat tervetulleita leireilemään Pyhännälle ja jos Pyhännän lapset voivat osallistua leireille, on yhteistyön hintakin huokea. Lisätietoja antaa Matti Saaranen, puh. 040 191 2238.

Tavoitteena uusi maakunnallinen hanke

PoPLi on hakenut rahoitusta uuteen maakunnalliseen hankkeeseen, jonka puitteissa jokaisella kunnalla on jälleen paikka kartoittaa asukkaiden toiveita. Toiminta alkaa tammikuussa 2020, jos rahoituspäätös saadaan ajoissa.