Oulun Lohien Siiri Sarias mukana Johtaa kuin nainen -koulutusohjelmassa

18.7.2019

Olympiakomiteassa käynnissä olevan koulutuksen tarkoitus on vahvistaa johtamisosaamista liikunnassa ja kannustaa naisia urheilujohtamisen pariin.

Kesäkuun alussa startanneessa Johtaa kuin nainen -koulutusohjelmassa on mukana parikymmentä liikuntajärjestöissä ja -yrityksissä työskentelevää naista, joilla on tähtäimessä liikunnan ja urheilun valtakunnallisten tai kansainvälisten järjestöjen johtotehtävät.

Uimaseura Oulun Lohien toiminnanjohtaja Siiri Sarias valittiin mukaan koulutukseen yli 50 hakijan joukosta. Vuoden kestävään koulutusohjelmaan sisältyy viisi lähijaksoa ja tapaamisia mentorin kanssa. Osallistujat rakentavat myös henkilökohtaisen urasuunnitelman.

Sarias näkee kaiken koulutuksen voimavarana ja pääomana. Johtaa kuin nainen -koulutuksesta parasta on verkostoituminen ja samanhenkisten ihmisten parissa toimiminen.

”Meitä on vahva naisosaajien ja kilpailuhenkisten ihmisten joukko tekemässä yhdessä, minkä koen inspiroivana ja motivoivana. Siitä on mahdollista ammentaa tosi paljon”, hän miettii.

Johtaa kuin nainen -koulutushankkeen aikana järjestetään kaikkiaan kolme koulutusohjelmaa, joihin kuhunkin valitaan 20 osallistujaa hakemusten perusteella. Seuraava alkava koulutus on suunnattu luottamusjohtajille, ja haku aukeaa syksyllä 2019. Kolmivuotista hanketta rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Lue lisää hankkeesta ja hakemisesta Olympiakomitean verkkosivuilta