Haukiputaalle 74 uutta Liikuntatutoria!

21.4.2011

Hyrrä-Hanke kouluttaa Liikuntatutoreita Posiolle, Taivalkoskelle, Kuusamoon, Pudasjävelle, Utajärvelle ja Haukiputaalle. 20.4. oli vuorossa Haukipudas, jossa paikalle tuli 74 innokasta uutta Liikuntatutoria!

Hyvinvointia yhdessä liikunnasta Hyrrä-hanke on kuuden kunnan kehittämis- ja yhteistyöhanke. Mukana ovat Kuusamo, Haukipudas, Pudasjärvi, Posio, Taivalkoski ja Utajärvi. Kuusamon kaupunki toimii hallinnoijana ja Oulun Diakonissalaitoksen säätiö on mukana asiantuntijana.

Hanke on osa laajaa Terveempi Pohjois-Suomi -hanketta, jota toimii Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtamana. Hanke on saanut rahoituksen Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämästä Kaste-rahoituksesta vuosille 2009 -2011. Terveempi Pohjois-Suomi-hankkeen tarkoituksena on kehittää Pohjois-Suomen maakuntien alueille ja kunnille hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen rakenteita sekä johtamis- ja toimintamalleja. Hankkeen pitkäntähtäimen päämäärinä ovat terveellisten elämäntapojen edistäminen, syrjäytymisen ehkäisy, terveyserojen kaventaminen sekä yksilön oman vastuunoton lisääminen.

20.4.2011 Haukiputaan Jatulissa vietettiin uusien liikuntatutoreiden koulutuspäivä. Liikuntatutoreita tuli Kellon yläkoulusta, Länsituulen koulusta, Haukiputaan yläkoulusta ja Haukiputaan Lukiolta. Päivän aikana "vanhat" liikuntatutorit kertoivat viime vuoden kokemuksistaan ja ohjasivat malli välitunteja. PoPLi koulutti päivän aikana tutoreista välituntiohjaajia Nuoren Suomen Välkkäri-koulutuksella. Koulutuksessa opeteltiin ohjaamista ja nuoret saivatkin myös itse kokeilla ohjaamista, mikä tuntui olevan päivän hauskin osuus! Uusia leikkejä ja pelejä syntyi kuin liukuhihnalta ja liikunnan riemu näkyi kaikkien kasvoilta.

Oppilaiden palautteita päivästä:

" Päivä oli mukavan urheilullinen ja liikunnallinen"

" Hyvä teoriatunti, paljon hyvää tietoa"

" Omissa leikeissä/peleissä kaikki ei tehnyt mitä piti"

" Oli mukavaa tehdä omia välkkäsuunnitelmia"

 

Haukiputaan Liikuntatutorit 2011-2012
Liikuntatutor, ja ylpeä siitä!
Aivan uusi laji; "Telineviesti"
"LontoonBussi"
Uudet liikuntatutorit harjoittelevat ohjaamista