Maailma muuttuu – Muuttuuko liikuntatoiminta?

29.4.2019

Pitäisikö liikuntaa ja urheilua ajatella aivan uudella tavalla liikuntakulttuurin muuttuessa? YTT Juha Heikkala vetää Iin ja Kempeleen liikuntatoimijoille ja urheiluseuroille toukokuussa kaksi tilaisuutta, joissa etsitään käytännön ratkaisuja kuntien liikuntatoimien ja seuratoiminnan kehittämiseksi.

Kuntien liikuntatoimet ja seuratoiminta ovat merkittävien haasteiden ja mahdollisuuksien edessä. Perustavanlaatuiset muutokset ja megatrendit vaikuttavat ratkaisevalla tavalla kuntien liikuntatoimen ja seuratoiminnan tulevaisuuteen.

Suomi ikääntyy ja kaupungistuu. Ilmastonmuutos huolestuttaa nuoria. Sote- ja Maku-uudistusten kaltaiset rakenteelliset muutokset hallitsevat julkista keskustelua. Digitalisaatio ja sosiaalinen media mullistavat vuorovaikutuksen tapoja.

Samaan aikaan liikuntakulttuurikin on muutoksessa. Liikunta on trendikästä, mutta arkiliikunnan määrä on vähentynyt. Liikuntalajien ja muotojen kirjo on kasvanut. Urheilun olosuhdevaatimukset ovat korostuneet. Vapaaehtoisuudessa pitkäjänteisen sitoutumisen rinnalle on tullut projektimaisuutta ja kertaluontoisuutta.

Mitä haasteita ja mahdollisuuksia nämä muutokset luovat kuntien liikuntatoimelle ja seuratoiminnalle? Pitäisikö liikuntaa ja urheilua ajatella aivan uudella tavalla?

Tule mukaan työstämään näkemystä tulevaisuuden liikunnasta ja urheilusta sekä löytämään käytännön ratkaisuja kuntien liikuntatoimien ja seuratoiminnan kehittämiseksi!

Aiheeseen johdattelee ja tilaisuuden vetää YTT Juha Heikkala, jolla on pitkäaikainen ja laaja kokemus liikuntatoiminnan kehittämisessä.

Tilaisuuksien ajankohdat:

Ti 14.5. klo 17-20 Nätteporin auditorio, Ii
To 23.5. klo 17-20 Kempele Akatemia

Tervetuloa!