Kiimingin urheilijat palkittiin Suomen parhaana urheiluseurana

14.1.2011

Pohjola-palkinto Hyvälle Seuralle jaettiin 10.1.2011 Suomen Urheilugaalassa. 10 000 euron pääpalkinnon sai Kiimingin Urheilijat. Pohjola-palkinto on vuosittain jaettava tunnustus moniarvoiselle ja laadukkaalle seuratyölle.

Kiimingin Urheilijat on suuri seura pienessä kunnassa: se on vahvasti toimiva 1500 jäsenen yleisseura 13 000 asukkaan kunnassa. Seuran lajikirjoon kuuluvat mm. pesäpallo, hiihto, lentopallo, suunnistus, ryhmäliikunta ja yleisurheilu. KiimU on perinteikäs kasvattajaseura, jonka toiminta on monipuolista ja kunnianhimoista ja seuran eri jaostoilla on innokas halu kehittää omaa toimintaansa.


KiimU:sta löytyy intoa ja talkoohenkeä. Seuran toimitalo paloi tuhopolton seurauksena maan tasalle vuonna 2006, ja reilun vuoden kuluttua otettiin käyttöön uusi talo. Lisäksi viime vuonna valmistui uusi monitoimihalli, joka tarjoaa tiloja myös kunnalle, kouluille sekä muille seuroille ja yhdistyksille. Tiloissa toimii myös seuran oma kuntosali. KiimU ja sen tilat ovat tärkeitä sekä seuralle että koko kunnalle, sillä kunnan resurssit ja mahdollisuudet liikunnan edellytysten luomiseen ovat seudun heikoimpia.

Tunnustusta ruohonjuuritason seuratoiminnalle

Palkintojen kriteereinä ovat liikuntajärjestöjen yhdessä määrittelemät Hyvän Seuran piirteet. Niissä korostetaan Reilun Pelin arvopohjaa sekä innostavaa ja yhteisöllisyyttä rakentavaa johtamis- ja toimintakulttuuria. Hyviä seuroja voi olla monenlaisia. Seura voi painottaa kilpailu- tai huippu-urheilua, lasten ja nuorten toimintaa, aikuisten kunto- ja terveysliikuntaa, perheliikuntaa tai erityisliikuntaa.

"Urheiluseuroissa tehtävä työ on arvokasta. Liikunta edistää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia monella tavalla. Urheiluseurojen toiminta on myös yhteisöllistä ja aidosti paikallista", muistuttaa Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

”Pohjola-palkinto on suoraa tukea seuroille. Haluamme palkinnon avulla kiittää seuratoimijoita arvokkaasta työstään ja nostaa esiin ruohonjuuritason seuratoimintaa, jossa on mukana yli miljoona suomalaista. Arvostan suuresti sitä, että Pohjola Vakuutus haluaa olla näin merkittävällä ja konkreettisella tavalla tukemassa suomalaista urheiluseuratoimintaa", SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen sanoo.

Suomen Urheilugaalan kanssa yhteistyössä jaetun pääpalkinnon lisäksi Pohjola palkitsee 16 seuraa maakunnallisella Pohjola-palkinnolla. Palkinnot jaetaan kevään 2011 aikana yhteistyössä SLU-alueiden kanssa.

Kiimingin Urheilijat:

  • Kiimingissä toimiva yleisseura

  • Lajit: hiihto, lentopallo, pesäpallo, suunnistus, ryhmäliikunta, yleisurheilu

  • Perustettu:1938

  • Jäsenmäärä: 1500

  • Puheenjohtaja: Aila Postareff-Jurvelin

  • Lisätietoja seurasta: www.kiimu.fi
     

Vasemmalta Aila Postareff-Jurvelin KiimUn pj sekä Päivi Mikkonen KiimUn tj