PoPLi jalkautui kuntiin

20.6.2010

PoPLi toimialoineen jatkoi kuntakierrosta, jonka kuluessa käytiin lähes kaikissa toimialueemme kunnissa.

Ensimmäiset kohteet olivat Muhos, Siikajoki ja Kiiminki. Sen jälken olemme käyneet Oulaisissa, Haapavedellä, Merijärvellä, Pyhäjoella, Limingassa, Tyrnävällä, Kempeleessä, Oulunsalossa, Raahessa,  Kuusamossa,Taivalkoskella Iissä ja Haukiputaalla. Iissä olivat mukana myös Yli-Iin edustajat. Vastaanotto on ollut mainio. Kiitos kunnille!

Käynnit jatkuivat siten, että marraskuussa 2009 kävimme Vihannissa, Siikalatvassa, Lumijoella ja Hailuodossa. Kesäkuussa 2010 käytiin vielä Pyhännällä ja Kärsämäellä. Nämäkin käynnit todettiin molemmin puolin erittäin tarpeellisiksi ja hyödyllisiksi, ja jälleen kerran ne poikivat heti käytännön yhteistyötä!

Kunnat olivat liikkeellä ns. "raskaalla kalustolla" eli lähes kaikissa tapaamisissa on ollut mukana kunnanjohtaja sekä tärkeimmät kuntapäättäjät eri hallintokunnista. PoPLi oli liikkeellä pj liikuntaneuvos Seppo Sammelvuon johdolla. Kokemukset niin kuntien kuin PoPLinkin kannalta ovat olleet aivan erinomaisia! Käynnit ovat lähes poikkeuksetta poikimassa konkreettista yhteistyötä.

Suuret kiitokset lämpimästä ja meitä arvostavasta vastaanotosta kuntien luottamus- ja virkahenkilöille!

Käynnin tavoitteina oli erityisesti esitellä PoPLin mahdollisuuksia olla konkreettisesti tukemassa ja auttamassa kuntaa liikunnan kehittämisessä kuntalaisten liikuttamiseksi ja sitä kautta terveyden edistämiseksi. Liikunnalla on kiistattomasti suuri merkitys kuntatasolla kunnan ja kuntalaisten hyvinvoinnin kannalta. Muita keskustelun aiheita olivat esim. kunnan mahdollisuudet liikuntaedellytyksien luomiseen, liikunnan viranhaltijoiden asema, kunnan liikuntapaikat sekä seurojen rooli ja toimintamahdollisuudet. 

Tilaisuuksissa oli mahdollisuus toimialakohtaisiin keskusteluihin niin seuratoiminnasta, lasten liikunnasta, aikuisten liikunnasta kuin liikuntaolosuhteistakin, lähinnä lähiliikuntapaikoista. Sen lisäksi keskusteltiin yleensä liikunnan merkityksestä, ajankohtaisista asioista ja esiteltiin tiiviisti suomalainen liikuntajärjestelmä, ajankohtaiset valtakunnalliset ja maakunnaliset hankkeet sekä PoPLi ry.

Kunnista mukaan kutsuttiin virka- ja luottamusmiesjohtoa, liikunnasta vastaavat viranhaltijat sekä liikunnan kannalta keskeisten hallintokuntien edustajat kuten liikunta-, vapaa-aika-, opetus-, sivistys- ja terveystoimet.

PoPLista mukana olivat puheenjohtaja Seppo Sammelvuo, aluejohtaja Pekka Räsänen, kehittämispäällikkö Juha Haajanen, lasten liikunnan päällikkö Lassi-Pekka Risteelä sekä kunto- ja terveysliikuntapäällikkö Ilkka Kurttila.