Vauhtia ja varikkotilanteita Joloskylällä

19.10.2018

Torstaina 18.10.2018 Joloksen Haaponiemen hallin pihalla oli täysi tohina päällä, kun kyläläiset pääsivät kokeilemaan läskipyöriä. Paikalla oli runsaasti innokkaita polkijoita ja juttua riitti!

Joloksella järjestettiin FATBIKE-kokeiluajot osana Kyläkisälli-hanketta. Joloksen Urheiluseuran väki oli suunnitellut maastoon noin 15 minuutin reitin, jossa pyörän ominaisuuksia pääsi testaamaan niin polulla, soralla, asfaltilla kuin maastonkin puolella. Oppaina toimivat reippaat paikalliset nuoret, jotka vetivät kymmenen hengen ryhmiä maastossa.

Varikolla meinasi välillä olla ruuhkaa, kun innostuneita kyläläisiä tuli paikalle sankoin joukoin. Kylmissään ei silti tarvinnut odottaa omaa vuoroaan, vaan välissä ehti mukavasti paistaa makkaraa, hörpätä kupposen kahvia tai kokeilla sauvakävelyä.

Läskipyörät olivat kuitenkin illan kohokohta ja pimeän tultua ajoa jatkettiin yö-pyöräilyn muodossa, lamppujen loisteessa. Porukan tultua varikolle, näkyi osallistujien kasvoilla leveät hymyt ja hikikarpalot tippuivat otsalla. Illan päätteeksi eräskin nuorimies totesi: "Otetaan keväällä uudestaan!".

Porukka lähdössä matkaan
Varikolla riitti säpinää, kun pyörät vaihtoivat kuskeja
Matka takana ja varikko kutsuu
Pimeän tultua pyöräilyä jatkettiin "yö-pyöräilynä" lamppujen loisteessa