Kiimingissä kimmoketta liikuntaan

21.9.2018

Kiimingin Urheilijat ry tarjoaa Kunnossa Kaiken Ikää -hanketuen avulla edullisia starttiliikuntakursseja alueen asukkaille.

Kiimingin Urheilijat ry sai keväällä KKI-tukea Kunnon startilla Kimmoketta liikuntaan -hankkeeseensa, jossa järjestetään starttiliikuntaa kiiminkiläisille. ”Hakuprosessi oli helppo ”, toiminnanjohtaja Päivi Mikkonen kommentoi. Mikkonen kannustaa seuroja hakemaan tukea hankkeisiin, jotka sulautuvat hyvin seuran muuhun toimintaan.

Kunnon startilla Kimmoketta liikuntaan -hankkeen toimintaa suunniteltaessa pyrittiin muodostamaan mielenkiintoinen kokonaisuus, jolla kurssilaiset edistävät omaa hyvinvointiaan. Yhdistyksen Kimmoke-talo tarjoaa puitteet monipuolisten lajikurssien järjestämiseen.

Kursseja järjestetään viiden viikon pätkissä. Kurssi sisältää kolme kertaa viikossa ohjattua liikuntaa. Ohjatut harjoitukset ovat esimerkiksi kuntosalitreeni, ryhmäliikuntatunti ja luontoliikunta. Ohjatun harjoittelun lisäksi kurssiin kuuluu alku- ja lopputestit, yksilölliset liikuntaohjelmat, liikuntaneuvontaa ja viiden viikon omatoiminen harjoittelujakso. Hankkeeseen kuuluu myös kaikille avoin liikunta- ja hyvinvointitapahtuma marraskuussa.

Hankkeen kohderyhmään kuuluvat Kiimingin ja Jäälin alueen vähän liikkuvat työikäiset miehet ja naiset, erityisesti tällä alueella työskentelevät Oulun kaupungin työntekijät.

Hankkeessa järjestetään kuusi starttiliikuntakurssia.  Ensimmäinen pidettiin keväällä ja nyt on käynnissä toinen kurssi. Kurssin hinta on 40 euroa ja jokaiselle kurssille mahtuu noin 20 osallistujaa. Seuraavan kurssin alkamisajankohtaa kannattaa seurata KiimU:n kotisivuilta.

Liikuntakipinä voi olla joskus pienestä kiinni. Kimmoke on kiiminkiläisten oma olohuone ja mukavassa porukassa voi innostua uusistakin lajeista. Viiden viikon kurssin aikana ehtii tutustua monipuolisesti kunnon eri osa-alueita kehittäviin lajeihin. Saattaapa kurssilta löytyä vaikka uusi kaveri lenkkipolulle.

Seuraa hanketta myös Facebookissa

Lisätietoja:

Päivi Mikkonen
Puh. 040 588 1308
paivi.mikkonen(a)kiimu.fi

 

KKI-hanketuki
 
KKI-hanketuki on tarkoitettu myönnettäväksi hankkeille, joissa järjestetään aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehitetään keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin.
 
KKI-hanketukihaku on avoinna 1.–30.9.2018. Tutustu KKI-hanketukeen tästä.
 
KKI-kehittämishanketuki
 
KKI-kehittämishanketuki on tarkoitettu myönnettäväksi hankkeille, jotka edistävät merkittävästi poikkihallinnollista yhteistyötä. Kehittämishankkeiden tavoitteena on kehittää pitkäjänteisesti ja laadukkaasti erilaisia laajempia toimintamalleja, joiden avulla edistetään KKI-ohjelman tavoitteita.
 
KKI-kehittämishanketukihaku on avoinna 1.9.2018–31.3.2019. Tutustu KKI-kehittämishanketukeen tästä.
 

 

Neuvoja hankkeiden suunnitteluun ja tuen hakemiseen antaa myös PoPLin aikuisliikunnan päällikkö Ilkka Kurttila (puh. 050 308 7711, ilkka.kurttila@popli.fi).
 
Kiimingin Urheilijat ry:n toiminnanjohtaja Päivi Mikkonen