VALTAKUNNALLINEN HARRASTUSVIIKKO KOULUILLA 3.–9.9.2018

3.8.2018

Nuoret ovat toivoneet viikkoa, jonka aikana he pääsevät tutustumaan paikkakunnan harrastusmahdollisuuksiin omalla koululla. Syyskuun alussa koulut ja järjestöt yhdistävät voimansa ja toteuttavat tämän toiveen. Valtakunnallinen Harrastusviikko on ensimmäinen laatuaan, ja siitä on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne.

Tehdään nuorten omasta ideasta totta!

 

 

 

Mitä taidekerhossa, kokkikoulussa tai urheiluseurassa tehdään? Mitä harrastajilta odotetaan? Millaista porukkaa vetäjät ovat? Minkä verran pitää osata? Harrastusviikolla oppilaat saavat vastauksia kysymyksiinsä omalla koululla, tuttujen kavereiden seurassa. He pääsevät pelaamaan, kisaamaan ja kokeilemaan erilaisia lajeja – ja saattavat löytää harrastuksen, jota eivät olisi ikinä muuten tulleet ajatelleeksi.

 

Kun koulu ja paikalliset toimijat yhdistävät voimansa, nuorille saadaan rakennettua monipuolinen ja kannustava tapahtuma kohtuullisilla ponnistuksilla. Harrastusviikko käynnistää syyslukukauden hyvällä energialla, rohkaisee passiivisempiakin nuoria tutustumaan lähiseudun tarjontaan ja synnyttää parhaimmillaan pysyvämpiä yhteistyömalleja esim. koululla tapahtuvaan kerhotoimintaan. Koulut voivat rohkeasti ottaa yhteyttä paikallisiin yhdistyksiin ja pyytää myös heitä mukaan harrastusviikkoa ideoimaan ja toteuttamaan.

 

Jokainen koulu toteuttaa tapahtuman haluamallaan tavalla. Harrastusviikko voi kestää nimensä mukaisesti viikon, mutta yhtä hyvin muutaman päivän tai vaikka vain päivän. Se voi olla oma tapahtumansa tai jo olemassa olevan tapahtuman (esim. markkinat, katutapahtuma) jatke, pieni tai iso. Tilaisuuksia voi halutessaan järjestää myös iltaisin tai viikonloppuna. 

 

Harrastusviikon toteuttajaksi voit ilmoittautua osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/harrastusviikko. Lista jo mukaan ilmoittautuneista kouluista löytyy ao. nettisivulta.

 

Lue lisää ja hyödynnä valmiita viestintämateriaaleja osoitteessa olympiakomitea.fi/harrastusviikko. Työsi helpottuu, ja teemaviikon ilme pysyy yhtenäisenä paikkakunnasta ja koulusta riippumatta. Meilin liitteenä esimerkkeinä A3-julistepohjat, wilma-viestipohja ja banneri. Nämä ja muita materiaaleja löydät harrastusviikon nettisivulta. Hyödynnä niitä vapaasti!