Pyörällä päästään! -projektin tapahtumissa yhteensä 600 kävijää

25.6.2018

Pyörällä päästään -projekti järjesti pyöräilyyn liittyviä tapahtumia eri puolilla Oulua touko- ja kesäkuun aikana. Tapahtumat sisältivät mm. lajikokeilua, pyörähuoltoa sekä keskustelua Oulun pyöräilykulttuurista ja sen kehittämisestä. Tapahtumat keräsivät yhteensä noin 600 kävijää.

Projektin toivotaan nostavan innostusta pyöräilyä kohtaan ja arkiliikunnan määrää tulevaisuudessa erityisesti nuorten keskuudessa. Oulu on tunnettu pyöräilykaupunkina, mutta tapahtumien parissa on noussut esille mielipiteitä niin nuorilta kuin aikuisiltakin siitä, kuinka kaupunkia voitaisiin parantaa vielä entisestään. Pyöräbaanat, kaupunkipyörät ja selkeät pyöräkaistat erityisesti keskustan alueella ovat vain muutamia esimerkkejä näistä ideoista. Kuitenkin oululaiset vaikuttavat olevan melko tyytyväisiä mahdollisuuksiin käyttää pyörää, minkä voi huomata jo siitä, että tapahtumiin pääsyssä moni oli turvautunut pyörään.

Vaikka tapahtumat keräsivätkin paljon pyöräharrastajia, oli arkipyöräilijöitäkin uskaltautunut paikalle. Lajikokeilut ja esimerkiksi ns. käänteispyörä toivat haasteita sekä herättivät ehkä harrastusintoa myös heissä. Useissa tapahtumissa ilmaiset InBody-mittaukset olivat myös kävijöiden suosiossa. Kaiken kaikkiaan tapahtumat olivat onnistuneita, ja arvonnat, makkaranpaisto sekä musiikinsoitto toivat rennon yhdessäolon tunnelmaa. Monesti jopa säät suosivat pyöräilijöitä!

Pyörällä päästään -projekti on Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n toteuttama KAAOS-kokeiluprojekti, jonka tavoitteena on innostaa erityisesti nuoria arkiliikuntaan. Ilmaisissa matalan kynnyksen tapahtumissa niin nuorilla kuin muunkin ikäisillä oli mahdollisuus osallistua erilaisiin pyöräilyyn liittyviin aktiviteetteihin. Tämän toivotaan kasvattavan pyöräilyä arkikäytössä, jotta myös tulevaisuudessa pyörät näkyisivät Oulun katukuvassa.

Lisätietoja projektista:

Facebook: https://www.facebook.com/sykkelicity/
Instagram: https://www.instagram.com/sykkelicity/
Verkkosivut: http://www.popli.fi/pyoralla-paastaan/